Ontketende Ronaldo snoert criticasters de mond

Real Madrid heeft op eigen veld een monsterzege geboekt op het dappere Celta de Vigo, dat door een ontketende Cristiano Ronaldo na rust op een hoopje werd gespeeld (7-1).

Ronaldo had vorige week na de nederlaag tegen Atlético Madrid (0-1) nog zwaar gepikeerd gereageerd op alle kritiek die hij over zich heen had gekregen. De Portugese ster had daarbij zich ook vergaloppeerd door met het vingertje te wijzen naar zijn ploeggenoten.

Hij nam deze woorden nog diezelfde avond terug om in het midweekse duel met Levante uit een strafschop Real op de weg van een zege te zetten (1-3). Tegen Celta de Vigo kwam Ronaldo met de volgende overtuigende reactie op alle kritiek op zijn persoon.

In de vijftigste minuut vuurde de Portugees van dertig meter raak. In het schot van afstand leek alle frustratie van de afgelopen weken te zijn verstopt. Maar het bleek juist het startpunt van de show van de Portugees, die met een zeer fraaie vrije trap en twee rake kopballen in een tijdsbestek van achttien minuten de wedstrijd besliste.

Gareth Bale maakte na anderhalve maand zijn rentree na een spierblessure en scoorde.

Ronaldo was de grote man, waarbij de tegentreffer van Iago Aspas en de goals van Jesé en Gareth Bale in de categorie bijzaak vielen. Door zijn productie is de Portugees ook weer de meest productieve man in de Primera División. Met 252 competitiegoals voor Real Madrid is hij ook tweede geworden op alltime-topscorerslijst. Hij is nu Telmo Zarra gepasseerd, waardoor hij alleen Lionel Messi (305 goals) nog voor zich moet dulden.

De uitslag was een hard gelag voor Celta. De nummer zes van de Primera División had in de eerste helft immers Real Madrid meer dan goed partij gegeven. De openingstreffer van Pepe kort voor rust was dan ook niet verdiend. Maar het bleek wel de voorbode van een zware nederlaag, die in de tweede helft vooral door Ronaldo gestalte kreeg.

Real Madrid is door de zege op één punt gekomen van nummer twee Atlético Madrid, dat zondag moet aantreden in Valencia.