Barça boekt simpele zege en slecht magische grens bij Eibar

Reacties

Barcelona heeft op bezoek bij Eibar simpel met 4-0 gewonnen. In Baskenland scoorde Lionel Messi nog maar eens twee keer, waardoor de Catalaanse grootmacht al 36 officiële duels op rij zonder nederlaag is en bovendien weer afstand werd genomen van de concurrenten in de titelrace.

Barça boekt simpele zege en slecht magische grens bij Eibar

Barcelona trad op bezoek bij de subtopper aan zonder de geschorste Neymar en Andrés Iniesta, die door trainer Luis Enrique op de bank gehouden werd. Al in de achtste minuut opende de vervanger van Neymar, Munir El Haddadi, de score. Hij tikte simpel binnen op aangeven van Luis Suárez. Voor Munir was het zijn vijfde goal in zijn vijfde wedstrijd in 2016. Voor de Uruguayaan was het al zijn dertiende assist in de competitie en zijn 21ste in officieel verband dit seizoen.

Het dappere Eibar hield vervolgens tot de 41ste minuut stand. Messi verschafte zich met een dribbel de ruimte om tegendraads raak te schieten: 0-2. Zodoende was nog voor rust het Baskische bastion gevallen.

Na rust was het Messi die een kwartier voor tijd een strafschop benutte, iets waar Barcelona de laatste maanden moeite mee had. De Argentijn schoot de bal achteloos door het midden binnen en tekende daarmee voor zijn 21ste competitietreffer. Messi loopt daardoor dit seizoen precies één-op-één in 35 duels. Dit kalenderjaar is zijn productie nog imposanter met 22 goals in 17 optredens. In de slotfase tekende Suárez met zijn 26ste goal van het seizoen voor de 0-4 en de eindstand.

Het kleine Eibar is daarmee bezig aan een slechte reeks. Zeven van de laatste acht duels werden verloren door de nummer acht. Hoe anders is de stemming bij Barcelona, dat al 21 competitieduels (drie keer gelijk) op rij ongeslagen is. De laatste competitienederlaag dateert van 3 oktober, toen bij Sevilla met 2-1 werd verloren. Met de zege scherpt Barcelona het Spaanse record bovendien verder aan. De Catalanen zijn nu 36 duels in officieel verband op rij ongeslagen.

Veelzeggender is misschien wel dat Messi (35), Suárez (42) en de vandaag ontbrekende Neymar (23) gezamenlijk op precies honderd treffers staan en de concurrenten Atlético Madrid (dat nog een duel tegoed heeft) en Real Madrid op respectievelijk elf en twaalf punten achterstand staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.