PSV-flop Tardelli helpt Brazilië in smog langs Argentinië

Diego Tardelli heeft in Peking de hoofdrol opgeëist in een oefenduel met aartsrivaal Argentinië. De spits scoorde twee keer, terwijl tegenstander Lionel Messi faalde vanaf de strafschopstip: 2-0.

Brazilië is al jaren op zoek naar een goede spits voor het nationale elftal. Op het WK 2006 stond er met Ronaldo nog een grote naam in de spits, maar zijn opvolger is nog niet opgestaan. Luis Fabiano, Jô en Fred kregen de kans om het waar te maken in de Seleção, maar geen van allen was ooit boven alle twijfel verheven.

Na het mislukte WK in eigen land van afgelopen zomer, waait er onder bondscoach Dunga een frisse wind. Hij kiest in de punt van de aanval voor Diego Tardelli, die in het seizoen 2006/07 zijn belofte niet kon inlossen bij PSV. Tegen Argentinië maakte de 29-jarige spits het vertrouwen van Dunga volledig waar door zijn eerste twee doelpunten in de nationale ploeg te maken.

In de 28ste minuut opende hij met een fraaie volley de score. Federico Fernández en Pablo Zabaleta slaagden er niet in om een voorzet weg te werken en Tardelli profiteerde optimaal bij de tweede paal. Na een uur was het opnieuw raak voor de spits. Dit keer stond Tardelli op de goede plaats toen David Luiz een corner van Oscar doorkopte.

Messi
Bij Argentinië waren alle ogen gericht op Lionel Messi (foto), die voor het eerst speelde onder de nieuwe bondscoach Gerardo Martino, die eerder zijn trainer was bij Barcelona. Messi viel vooral op door een strafschop te missen. Vlak voor rust zag hij zijn penalty gekeerd worden door Jefferson. Daarmee kreeg Brazilië waar het recht op had, want de strafschop was erg makkelijk gegeven.

Het duel in het Olympisch Stadion van Peking werd afgewerkt onder moeilijke omstandigheden. De Chinese hoofdstad wordt geteisterd door smog, waardoor het zicht beperkt wordt.