Pizza met kaas voor Messi, Conte denkt niet aan titel

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Pizza met kaas voor Messi, Conte denkt niet aan titel

Altijd al benieuwd wat Lionel Messi eet na een voetbalwedstrijd? Libertad Digital heeft een bestellijst in handen met daarop de Picnic van Barcelona. Wat blijkt: Messi had woensdagavond na de 0-0 in en tegen Málaga een pizza met kaas in zijn picknickmand zitten. De nieuwe doelman Marc-André ter Stegen had trek in iets anders: sushi en een sandwich de nutela. Als dat inderdaad hetzelfde is als in Nederland (een boterham met chocopasta), vinden wij dat een ietwat aparte keuze van de Duitser. Al valt over smaak natuurlijk niet te twisten.

Lionel Messi at na de wedstrijd tegen Málaga een pizza met kaas.
Lionel Messi at na de wedstrijd tegen Málaga een pizza met kaas.

'Er moet nog veel gebeuren, voordat we mogen denken aan de Europese titel'
• Antonio Conte leidde Juventus de laatste drie seizoenen naar de landstitel, maar is voorzichtig als het gaat om het behalen van eremetaal met de Italiaanse nationale ploeg. 'Het is vooral belangrijk het enthousiasme terug te brengen bij de fans na het teleurstellende WK', aldus de nieuwe bondscoach. Italië haalde twee jaar geleden nog de EK-finale, maar ging in Brazilië al na de groepsfase naar huis. (Italiaanse media)

'Hij is een fantastisch persoon met een geweldige persoonlijkheid. En wat hij in Nederland kon, kan hij vast en zeker ook in Schotland.'
• Celtic-manager Ronny Deila had lovende woorden over voor John Guidetti. De huurling van Manchester City opende woensdagavond de score in de thuiswedstrijd tegen Heart of Midlothian (3-0). Het was zijn eerste treffer in Schotse dienst.

Memphis Depay werkt hard aan zijn herstel. De met een liesblessure kampende groeibriljant van PSV plaatste zelf een filmpje op zijn Instagram-account waarbij hij vermeldt: 'Hard aan het werk, zo snel als ik kan'.

Mario Balotelli heeft zich speciaal voor de derby tegen Everton van komende zaterdag een nieuw kapsel laten aanmeten. Op zijn hoofd prijkt nu een deel van het logo van Liverpool.

'Het was de bedoeling dat we woensdag niet zouden trainen, de dag na de wedstrijd, maar José Fonte kwam naar me toe en vroeg of de selectie toch mocht trainen. Zoiets had ik nog met geen enkele spelersgroep meegemaakt, dat ze me verzochten een vrije dag te annuleren. Dat betekent veel voor mij en het zegt iets over hun ambities.'
• Southampton-manager Ronald Koeman was stomverbaasd toen zijn pupillen hem na de verrassende League Cup-overwinning op Arsenal (1-2) vroegen of hij een training wilde regelen. 'Ik heb gezegd dat ze, als we winnen van Queens Park Rangers (zaterdag, red.), die vrije dag volgende week wel krijgen', liet Koeman lachend optekenen door diverse Engelse media.

• De fans van Manchester United beginnen steeds hopelozer te worden. Een groepje supporters wil nu zelfs een vliegtuigje boven Madrid laten vliegen met daarachter onderstaande banner. Maar kan Cristiano Ronaldo ook verdedigen dan?

'Hij is onze kleine prins.'
• AS Roma-icoon Francesco Totti was dolblij met de inbreng van Miralem Pjanic in het competitieduel met Parma. Via een vrije trap bezorgde de Bosnisch-Luxemburgse voetballer de Romeinen de 1-2 zege. Met zijn uitspraak liet Totti er tegelijkertijd geen misverstand over bestaan hoe de hiërarchie bij Roma in elkaar zit. De aanvaller, die komende zaterdag 38 jaar wordt, draagt immers de bijnaam De Prins.

• Het is de nachtmerrie van iedere spits, maar hoe hard Philipp Hoffman ook in zijn wangen kneep; het overkwam hem toch écht. De 21-jarige aanvaller van het in de Tweede Bundesliga uitkomende 1. FC Kaiserslautern had woensdag in de competitiewedstrijd tegen Union Berlin een treffer op zijn schoen, maar kreeg de bal wonderlijk genoeg toch nog over het doel. Zie op onderstaande beelden hoe Hoffman een imitatie van Wim Kieft tot in de perfectie uitvoerde:

• Braziliaans bondsvoorzitter José Maria Marin maakte bekend dat Brazilië dolgraag nog eens tegen wereldkampioen Duitsland zou willen oefenen. 'Het is de enige manier om deze demonen uit te bannen', meende hij, doelend op de afstraffing in de halve finale van het voorbije WK in eigen land (1-7 voor de Duitsers). Bang voor een nieuwe vernedering zijn de Brazilianen niet, de bondsvoorzitter ziet juist een kans op revanche voor de teleurstellend verlopen mondiale eindronde. Wij gaan er in elk geval alvast voor zitten.

'Dit is het moment waarop je wacht'
Queensy Menig luisterde woensdagavond in het KNVB-bekertoernooi tegen JOS Watergraafsmeer (0-9 overwinning) zijn officiële debuut voor Ajax op met een treffer. Dat deden onder anderen Johan Cruijff, Marco van Basten, Patrick Kluivert en Davy Klaassen in het verleden ook. 'Dit smaakt naar meer. Ik geniet van elke seconde', aldus Menig op de clubwebsite.

• Barcelona kwam woensdag op bezoek bij Málaga niet verder dan 0-0. Aan de inzet van Pedro lag het niet, al zorgde zijn ijverigheid wel voor een kolderiek moment. Bekijk hier de misser van de Catalaanse aanvaller.

'Nathan Aké speelde een zo goed als perfecte wedstrijd'
Steve Holland, de rechterhand van Chelsea-manager José Mourinho, is lovend over het optreden van de Nederlander tijdens het League Cup-duel met Bolton Wanderers (2-1 overwinning Chelsea). Aké startte overigens op het middenveld, terwijl hij voorheen vooral werd ingezet als linksback. (clubwebsite)

'Neymar doet me denken aan Romário'
• Dat de teruggekeerde Braziliaanse bondscoach Dunga tevreden is over sterspeler Neymar, werd al snel duidelijk toen de aanvaller van Barcelona de aanvoerdersband van de nationale ploeg kreeg toegewezen. Maar Dunga uitte ook kritiek. 'Neymar is ook een speler die je elk uur moet opladen. Wat dat betreft lijkt hij op Romário. Als je die met rust liet, speelde hij niet. Die moest je ook even wakker schudden.'

'Mario Balotelli de grootste mythe in het voetbal'
Joey Barton is niet bepaald onder de indruk van Liverpool-aanvaller Mario Balotelli en deelde dat via Twitter. De vraag is: wanneer gaat de Italiaan reageren?

Over Twitter gesproken: niet de heetgebakerde Joey Barton, maar Cristiano Ronaldo is de meest gevolgde voetballer ter wereld. Ruim dertig miljoen mensen volgen de aanvaller van Real Madrid. Hieronder de topvijf.
1. Cristiano Ronaldo - 30 miljoen volgers
2. Kaká - 21 miljoen volgers
3. Neymar - 14,5 miojoen volgers
4. Ronaldinho - 11 miljoen volgers
5. Wayne Rooney - 10 miljoen volgers

'Nu ga ik weer auto's schoonmaken'
• Dat zegt Richmond Bossman na de 0-9 nederlaag tegen Ajax in de tweede ronde van het Nederlandse bekertoernooi. De aanvaller van JOS Watergraafsmeer speelde in het verleden voor Telstar, maar geniet tegenwoordig van het leven als amateurvoetballer. 'Morgen ga ik eerst lekker trainen en daarna ga ik auto's schoonmaken. Lekker relaxed', aldus Bossman. (FOX Sports)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.