PSV'ers zijn tactische keuzes van Stevens beu

EXCLUSIEF - De positie van PSV-trainer Huub Stevens staat zwaar onder druk. Uit gesprekken met verschillende spelers van de Eindhovense club blijkt dat het vertrouwen in de Limburgse oefenmeester tot een minimum is gedaald.

PSV'ers zijn tactische keuzes van Stevens beu

De PSV'ers hebben veel moeite met de emotionele uitbarstingen van Stevens langs de lijn, maar ernstiger is de onvrede over de tactische keuzes van de Limburger. Zijn weigering om, ondanks een hardnekkige wens binnen de spelersgroep, te kiezen voor een systeem met twee spitsen zorgt voor frustratie bij de spelers.

Ze verwijten hun coach een te laffe speelwijze en zijn unaniem in hun opvatting dat er veel meer uit het aanwezige spelersmateriaal te halen valt. De keuze van Stevens om aanvallers Danko Lazovic, Danny Koevermans en Nordin Amrabat op de bank te houden tegen NAC en de Zweedse nieuweling Ola Toivonen als enige spits op te stellen zorgde voor veel scheve gezichten.

Vanuit de selectie is de smeekbede om een meer aanvallende speelwijze enkele maanden geleden al aangekaart bij Stevens, maar in de ogen van de spelers heeft hij daar niets mee gedaan.

De spanningen binnen PSV mondden zaterdagavond tijdens de rust van het thuisduel met NAC Breda uit in een rel in de kleedkamer. Daar werd ternauwernood een handgemeen tussen keeperstrainer Hans Segers en de Hongaarse middenvelder Balázs Dzsudzsák voorkomen.

Veel erger nog voor Stevens is dat de spelers achter de schermen steun krijgen uit onverwachte hoek. Volgens bronnen binnen de selectie heeft de algemeen directeur Jan Reker tijdens gesprekken met enkele ervaren spelers óók afgegeven op de behoudende tactiek. Een dolk in de rug, heet dat in goed Nederlands.

Alle signalen wijzen erop dat de positie van Stevens uiterst wankel is geworden. 'Als we de trainer eruit gooien, gaat het dan beter?', vraagt Reker zich af. 'Voorlopig wil ik aan dat scenario nog niet denken. Wij houden nog even vast aan Huub.'

In de jongste uitgave van Voetbal International staat meer over de penibele situatie van Stevens bij PSV. Het nummer ligt vanaf komende woensdag in de winkel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen