NAC Breda neemt onverdiend een punt mee bij PSV

PSV is er opnieuw niet in geslaagd te winnen. De 2-2 tegen NAC Breda was het tweede gelijkspel na de winterstop. Met die eindstand deed het betere PSV zichzelf tekort.

Coach Huub Stevens verraste met de basisplaats voor Ola Toivonen. De Zweed begon in de spits en dat betekende dat zowel Danny Koevermans als Danko Lazovic op de bank begon. Ook Carlos Salcido verscheen aan de aftrap en de Mexicaan eiste meteen een hoofdrol op.

In de veertiende minuut zette Balázs Dzsudzsák voor en kopte Salcido de 1-0 voor PSV binnen. Die voorsprong was verdiend, want de Eindhovenaren vielen aan en NAC beperkte zich tot verdedigen.

De missie van de Bredanaars werd er niet gemakkelijker op door het vroege uitvallen van Rob Penders en Tim Gilissen met blessures. Uitgerekend een van de invallers nam op slag van rust de gelijkmaker voor zijn rekening. Na een fout van doelman Andreas Isaksson kopte Tyrone Loran op doel en Salcido kon de bal niet meer van de lijn halen.

Na rust begon PSV met een offensief. Otman Bakkal miste een reuzenkans op 2-1, waarna de thuisclub het tempo niet kon vasthouden. Stevens greep in en bracht Nordin Amrabat, Koevermans en Lazovic binnen de lijnen om de zege te forceren.

Toch was het NAC dat scoorde. Joonas Kolkka zorgde tegen zijn oude club voor 1-2, maar lang hield die tussenscore geen stand. Ibrahim Afellay werd in de diepte gestuurd, wurmde zich tussen twee tegenstanders door en schoot de 2-2 langs doelman Jelle ten Rouwelaar.

Een nederlaag bleef PSV bespaard, maar een overwinning zat er opnieuw niet in voor de regerend landskampioen. Na de 1-1 tegen Roda JC en de 2-2 tegen NAC Breda is de achterstand op koploper AZ opgelopen tot vijftien punten. PSV staat vijfde en NAC volgt op de zesde plaats.