PSV wil evenaring stokoud record voorkomen bij Feyenoord

● Feyenoord kan bogen op goede resulaten in de laatste jaren tegen PSV. De club slaagde erin om de laatste drie thuiswedstrijden tegen PSV allemaal te winnen in de Eredivisie.

PSV wil evenaring stokoud record voorkomen bij Feyenoord

● PSV won op 20 september 2009 voor het laatst van Feyenoord in De Kuip (1-3). Danny Koevermans was destijds de grote man met twee doelpunten namens PSV. Otman Bakkal, tegenwoordig uitkomend voor Feyenoord, scoorde ook voor PSV. Andwélé Slory was de Feyenoord-doelpuntenmaker.

● PSV slaagde er de laatste twintig uitwedstrijden in de Eredivisie niet in de nul te houden. De laatste keer dat dat gebeurde, was op 30 september 2012 toen PSV door hattricks vanJürgen Locadia en Dries Mertens met 6-0 won bij VVV-Venlo.

● Feyenoord daarentegen maakte minimaal één doelpunt in de laatste veertien thuiswedstrijden in de Eredivisie. FC Twente was op 27 januari 2013 de laatste uitspelende ploeg die in De Kuip zonder tegentreffers van het veld stapte.

Ophef tijdens de editie van vorig seizoen. Feyenoord won met 2-1.
Ophef tijdens de editie van vorig seizoen. Feyenoord won met 2-1.

● PSV begon de Eredivisie met een uitzege op ADO Den Haag (2-3) maar slaagde er daarna niet meer in om een uitwedstrijd te winnen in de Eredivisie dit seizoen (G2, V4). De laatste vier uitwedstrijden werden zelfs allemaal verloren. De punten werden behaald bij Heracles en FC Twente, door respectievelijk met 1-1 en 2-2 gelijk te spelen.

● Graziano Pellè is met tien doelpunten en drie assists verreweg de meest waardevolle speler van Feyenoord. Toch is de Italiaan voor het eerst sinds zijn komst naar Rotterdam inmiddels drie wedstrijden op rij zonder goal of assist gebleven.

● PSV is over de laatste vijf Eredivisiewedstrijden genomen de slechtst presterende ploeg. Cocu en zijn mannen behaalde in die serie geen enkele overwinning en maar twee punten (G2, V3).

● De al langer geblesseerde én voormalig Feyenoorder Georginio Wijnaldum is met vier doelpunten nog altijd topscorer van PSV. Nog nooit stond een topscorer van PSV op zo weinig goals na veertien wedstrijden.

● PSV maakte dit seizoen 25 competitietreffers, een schril contrast met vorig seizoen waarin PSV na veertien wedstrijden in de Eredivisie op 49 goals stond

● Als PSV zondag niet wint, wordt een negatieve reeks uit het seizoen 1984/85 geëvenaard. Toen betrof die slechte serie ook zes duels zonder overwinning.  

● Als in Rotterdam verloren wordt door PSV, is er bovendien sprake van een evenaring van een stokoud negatief clubrecord. Dat staat op vijf uitnederlagen op rij en dateert van de periode oktober-december 1967. NAC Breda (2-1), Roda JC (2-1), FC Groningen (1-0) en AZ (2-1) wonnen in de voorgaande uitduels allemaal van PSV.

Samenstelling: Willem van Beeren & Ramon Min

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen