PSV wacht voor Rekik alleen nog op groen licht KNVB

Reacties

PSV en Manchester City zijn akkoord over een terugkeer van Karim Rekik naar Eindhoven. De negentienjarige centrumverdediger wordt opnieuw voor een jaar gehuurd van de Engelse topclub.

PSV wacht voor Rekik alleen nog op groen licht KNVB

ntree

Rekik trainde donderdagochtend al mee met de Eindhovenaren, die alleen nog wachten op het bericht dat hij zaterdag speelgrechtigd is voor PSV in de tweede competitiewedstrijd tegen NAC Breda. Zaterdag wordt die vrijgave verwacht.

Voor Rekik is PSV bekend terrein. Manchester City verhuurde de Scheveninger vorig jaar ook al aan de Eredivisionist maar riep hem deze zomer terug naar Manchester. Manager Manuel Pellegrini moest de voorbereiding beginnen zonder zijn WK-deelnemers en had daarom ruimte om de talentvolle Rekik te beoordelen.

De observatieperiode heeft de Chileense oefenmeester geleerd dat Rekik nog niet klaar is voor de titelstrijd in de Premier League, maar nog steeds potentie heeft. Daarom kiest de Engelse topclub opnieuw voor een verhuurperiode in plaats van een verkoop.

Rekik liet eerder al weten graag terug te keren naar Eindhoven. Afgelopen seizoen speelde de enkelvoudige international van Oranje 25 Eredivisiewedstrijden namens de ploeg van trainer Phillip Cocu waarin hij één keer trefzeker was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.