PSV verdwijnt geruisloos van Europees podium

Zelfs een plaats in het UEFA Cup-toernooi is PSV misgelopen. De Eindhovense formatie kon tegen Liverpool de eigen opdracht niet vervullen (1-3).

PSV leefde aanvankelijk tussen hoop en vrees. De Eindhovense formatie moest een beter resultaat boeken dan concurrent Olympique Marseille om er nog een ticket voor het UEFA Cup-toernooi uit te slepen. Maar de uitslag in Frankrijk speelde geen rol, aangezien PSV er zelf niet in slaagde de vijfde nederlaag te voorkomen.

Trainer Huub Stevens had gekozen voor de formatie die zaterdag tegen FC Groningen in de tweede helft in positieve zin van zich had doen spreken, met Otman Bakkal en Nordin Amrabat in de basis. Tegen het niet op volle sterkte spelende Liverpool leek dat opnieuw de sleutel tot succes. Dankzij een attente Danko Lazovic leidde PSV na 36 minuten met 1-0. De Serviër schoot raak nadat Dirk Marcellis met zijn hoofd een onbewuste assist had gegeven.

Maar een defensieve onachtzaamheid van nota bene Bakkal bracht PSV onnodig in de problemen. Twee minuten in de blessuretijd van de eerste helft liet de aanvallende middenvelder Ryan Babel lopen. De Oranje-international maakte van de gelegenheid gebruik om de gelijkmaker voor Liverpool binnen te koppen (foto onder). De klap werkte door in het weinig verheffende duel in het Philips Stadion. De goede bedoelingen van PSV resulteerden nauwelijks in goede kansen. Liverpool-keeper Diego Cavalieri moest alleen een schot van Bakkal verwerken, waar Marcellis de paal op zijn weg vond.

In de 69ste minuut tekende de definitieve uitschakeling zich verder af. Albert Riera poeierde de bal van meer dan twintig meter achter PSV-keeper Andreas Isaksson. Minder dan een kwartier voor het einde was het afscheid van Europa een feit toen David N'Gog een snelle uitval bekroonde met een treffer: 1-3.

De overwinning maakte Liverpool groepswinnaar, terwijl PSV als vierde en laatste geruisloos het Europese podium verliet. Atlético Madrid en Olympique Marseille, die in het Vélodrome niet scoorden, vervolgen hun weg in respectievelijk de Champions League en het UEFA Cup-toernooi.