PSV thuis sinds 2007 ongeslagen tegen AZ

● PSV won 28 van de voorgaande 37 Eredivisie-duels met AZ op eigen terrein (G5, V4).

● PSV is sinds de 2-3 nederlaag in februari 2007 ongeslagen in thuisduels met AZ in de Eredivisie (W6, G2) en won de laatste zes ontmoetingen in Eindhoven.

● De Eindhovenaren kwamen in slechts één van de laatste 20 Eredivisie-wedstrijden tegen AZ niet tot scoren (thuis & uit).

● PSV heeft na dertien speelronden in evenveel Eredivisie-wedstrijden puntenverlies geleden (G4, V1) als in het gehele vorige seizoen (G1, V4).

● In acht van de elf competitiewedstrijden waarin PSV dit seizoen op 1-0 kwam, maakte de tegenstander vervolgens de 1-1.

● Luuk de Jong maakte zes doelpunten in zijn laatste zes Eredivisie-wedstrijden tegen AZ.

● AZ (205) en PSV (244) ondernamen van alle ploegen dit seizoen de meeste schoten.

Vincent Janssen is op schot, de aanvaller van AZ scoort gemiddeld om de 75 minuten in de Eredivisie.

● AZ kwam in zeventien van de laatste achttien uitduels in de Eredivisie tot scoren (33 goals in totaal).

● Vincent Janssen had 495 minuten nodig om zijn eerste Eredivisie-doelpunt te maken, maar wist sindsdien gemiddeld elke 75 minuten tot scoren te komen (6 goals in 450 minuten).

● Markus Henriksen was betrokken bij vijf van de laatste zes uitdoelpunten van AZ in de Eredivisie (3 goals, 2 assists).

Bron: Opta Sports