PSV schakelt Feyenoord uit dankzij goal Van Bommel

PSV heeft zich in het eigen Philips Stadion ten koste van Feyenoord geplaatst voor de halve finales van het KNVB-bekertoernooi. De Rotterdammers konden net als in de recente topduels met Ajax (0-3) en FC Twente (0-0) geen echte vuist maken, waardoor de Eindhovenaren in de slotfase met de zege aan de haal gingen: 2-1. Mark van Bommel werd matchwinner.

Hoewel ook Feyenoord via twee onnauwkeurige eindpasses van Lex Immers en een ongevaarlijk schot van Jean-Paul Boëtius zijn aanvallende intenties toonde, waren de beste kansen in de beginfase voor PSV. Dries Mertens en Jeremain Lens stuitten met hun schoten echter op Mulder, terwijl Georginio Wijnaldum uit een voorzet van Lens over kopte.

Dat PSV in de twintigste minuut op voorsprong kwam dankzij Mertens, was gezien het eerdere geweld geen verrassing. De Belgische buitenspeler kapte de inglijdende Joris Mathijsen soepel uit en passeerde doelman Erwin Mulder met een geplaatst schot in de verre hoek.

Feyenoord zette meteen aan om een gelijkmaker te forceren en slaagde daar negen minuten na de 1-0 ook in, omdat Atiba Hutchinson zich de bal liet ontfutselen door Boëtius. Diens voorzet werd vervolgens van dichtbij binnengetikt door Graziano Pellè. De verbouwereerde Boy Waterman raakte de bal nog aan zonder het te weten, maar kon niks uitrichten.

Beide teams hadden vervolgens moeite om uitgespeelde kansen te creëren. PSV was alleen vlak na rust echt gevaarlijk met een hard schot van Tim Matavz, terwijl vrije trappen van Jordy Clasie en Dries Mertens niet zuiver genoeg waren. Feyenoord-trainer Ronald Koeman probeerde met het inbrengen van Wesley Verhoek voor de vrijwel onzichtbare Anass Achahbar nog wat te forceren, maar veel gevaar voor het doel van Waterman leverde dat niet op.

Aangezien Feyenoord weliswaar aanzette maar aanvallend onmachtig bleek, ging PSV in de slotfase uiteindelijk met de overwinning aan de haal. Nadat de achttienjarige debutant Sven van Beek een doelpunt nog ternauwernood had voorkomen, incasseerde Feyenoord in de daaropvolgende corner alsnog de doodsteek. Na een schot van Matavz kwam de bal via de hand van Mulder precies voor de voeten van Van Bommel, die simpel kon binnentikken en PSV zo naar de halve finales van het KNVB-bekertoernooi schoot.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.