'PSV - Feyenoord mooi affiche met offensieve ploegen'

Dick Advocaat stelt dat PSV na de 3-1 blamage van anderhalve week geleden tegen PEC Zwolle wat goed te maken heeft in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord, dat in topwedstrijden dit seizoen maar matig presteert maar Eindhoven drie jaar geleden nog triomfantelijk verliet na een 3-0 zege in de kwartfinale van de KNVB-beker.

'PSV - Feyenoord mooi affiche met offensieve ploegen'

'Het is een mooi affiche tussen twee ploegen die aanvallend voetbal spelen', kijkt Advocaat vooruit naar het duel van woensdag in Eindhoven. Dat Feyenoord op vreemde bodem getuige de 3-0 uitnederlagen bij Ajax, PSV en FC Twente slecht presteert in topwedstrijden zegt Advocaat weinig. 'Een bekerwedstrijd is toch anders dan een competitiewedstrijd.'

'Feyenoord presenteert zich goed met veel jonge spelers', vervolgt de 65-oefenmeester, die met enige bewondering naar de selectie van de Rotterdammers kijkt. 'Zes spelers zitten bij het Nederlands elftal. Dat is niet voor niets. Als je daar de kwaliteiten niet voor hebt, zit je er ook niet bij.'

Advocaat zal er met zijn selectie alles aan doen om goed voor de dag te komen na de 3-1 blamage van anderhalve week geleden tegen PEC Zwolle. PSV zal daarom aantreden met de sterkste formatie. 'We spelen thuis, we hebben wat goed te maken voor de wedstrijd tegen PEC', aldus de Hagenaar.

ToivonenPSV zal het tegen Feyenoord nog altijd moeten doen zonder Ola Toivonen. De Zweedse aanvallende middenvelder is op weg terug van een zware blessure. In november scheurde hij tijdens een training met het Zweedse nationale elftal een van zijn hamstringpezen af.

Advocaat weet niet wanneer Toivonen zijn rentree kan maken. 'Het kan nog drie weken duren, maar ook nog maanden.' Toivonen traint inmiddels weer gedeeltelijk mee met de groep. Partij- en positiespelen moet hij voorlopig nog aan zich voorbij laten gaan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen