PSV presenteert Jurjus: 'Stond al langer op het lijstje'

Reacties

PSV heeft vrijdag de transfer van Hidde Jurjus afgerond. De 22-jarige doelman komt over van De Graafschap en tekende voor vijf jaar bij de Eindhovenaren.

PSV presenteert Jurjus: 'Stond al langer op het lijstje'

'We hadden Hidde al langer op ons lijstje staan. Door de blessure bij Luuk Koopmans hebben we snel gehandeld. Jeroen (Zoet, red.) en Remko (Pasveer, red.) zullen niet eeuwig bij PSV blijven, dus daarmee hebben we vast een voorschot naar de toekomst genomen', aldus technisch manager Marcel Brands op de clubsite. Brands liet overigens ook nog optekenen dat er nog meer verwacht mag worden bij PSV. 'Nee', antwoordde hij op de vraag of de selectie van PSV al rond was.

Jurjus is al onderweg naar het trainingskamp dat PSV momenteel belegt in Zwitserland. 'Het is, na een fantastische tijd bij De Graafschap een hele mooie stap voor mij. Ik ben daar op mijn achtste begonnen en heb er dertien jaar gespeeld. Nu was er de kans een stap hogerop te maken', zegt de doelman. 'PSV heeft een mooi plan met mij, ik kan me hier heel goed ontwikkelen.'

Namens De Graafschap laat manager voetbalzaken Peter Hofstede weten trots te zijn op de transfer. 'Hidde was de afgelopen jaren een belangrijke schakel voor ons, niet alleen op het veld maar ook daarbuiten fungeerde hij als boegbeeld. Een jongen uit de streek, die vanuit de eigen voetbalacademie in de eredivisie komt te spelen en Jong Oranje heeft gehaald. Op sportieve gronden hadden we Hidde graag behouden, maar als een topclub zoals PSV op de deur klopt, is dat ondoenlijk. Zijn contract zou einde van het seizoen aflopen en dan was hij wellicht transfervrij vertrokken. Financieel is het voor ons dus ook een goede deal.'

Vorig seizoen speelde Jurjus 34 Eredivisie-duels voor De Graafschap, waarmee hij na een nederlaag in de play-offs tegen Go Ahead Eagles degradeerde. In Doetinchem werd er door een rechtsgang nog hoop gekoesterd dat er komend seizoen alsnog Eredivisie-voetbal op De Vijverberg zou worden gespeeld. De rechter besloot vrijdag de vordering van De Graafschap echter niet te honoreren.

Bekijk hier het transferoverzicht van PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.