PSV na knappe comeback winnaar van Maspalomas Cup

Ondanks een 2-0 achterstand tegen Sparta Praag heeft PSV de Maspalomas Cup opgeëist. De ploeg van trainer Phillip Cocu sloot uiteindelijk het trainingskamp af met een 5-2 overwinning.

In tegenstelling tot de 1-0 overwinning op Celtic zaterdag trad PSV tegen Sparta Praag aan in vrijwel zijn beste opstelling. Doelman Jeroen Zoet ontbrak weliswaar nadat hij eerder een duimblessure had opgelopen en werd vervangen door Remko Pasveer. Op het middenveld kreeg Jorrit Hendrix de voorkeur boven Andrés Guardado.

Maar al na een half uur moest Cocu ingrijpen. Hendrix ging geblesseerd van het veld, waarna Guardado binnen de lijnen kwam. Zes minuten later keken de Eindhovenaren tegen een 2-0 achterstand aan, want in tijdsbestek van een minuut scoorden Borek Dockal en David Lafata namens de tegenstander uit Tsjechië.

Maar PSV rechtte zijn rug en kwam nog voor rust terug in de wedstrijd via Adam Maher, die de spanning terugbracht op aangeven van Santiago Arias. In de 67ste minuut kwam PSV op gelijke hoogte via Memphis Depay. Vijf minuten later was het opnieuw raak: na een uitstekende voorzet van Luciano Narsingh kopte Luuk de Jong binnen.

De spits maakte in de 76ste minuut ook nog het vierde doelpunt namens PSV, maar het slotakkoord was voor Georginio Wijnaldum. De aanvoerder bepaalde de eindstand tien minuten later op aangeven van Florian Jozefzoon op 5-2.