PSV kent nauwelijks problemen met VVV-Venlo

VVV-Venlo scoorde tegen PSV twee keer, maar het was onvoldoende om de Brabantse opponent te verontrusten in de achtervolging op FC Twente en Ajax (2-4).

VVV-Venlo wachtte al zes duels op een overwinning en kwam ook tegen PSV niet tot winst. De Limburgse formatie deed qua spel misschien niet veel onder voor de Eindhovenaren gasten, maar de efficiëntie van de gasten maakte de thuisploeg kansloos.

Waar VVV-spits Ruud Boymans naliet een fout van Timmy Simons af te straffen, daar sloeg PSV enkele minuten wel toe. Otman Bakkal kopte in de vijfde minuut bij de tweede paal een knappe voorzet van Ola Toivonen achter VVV-keeper Ruud Boffin. Na ruim een half uur sloeg PSV zonder echt te overtuigen een groter gat. Op aangeven van Orlando Engelaar schoot Balázs Dzsadzsák de bal via de paal raak. Zeven minuten in de tweede helft deelde Danny Koevermans de genadeklap uit. De spits scoorde op aangeven van Stanislav Manolev de 3-0.

Ruben Schaken gaf VVV in de 58ste minuut nog wat hoop, die binnen een minuut vakkundig te niet werd gedaan door Bakkal. De aanvallende middenvelder prikte de bal op aangeven van Koevermans achter Boffin.

VVV, dat via Boymans nog iets terugdeed, zit door de nieuwe nederlaag nog steeds in de gevarenzone. PSV bleef door de regelmatige overwinning in het spoor van FC Twente en Ajax.