PSV-jonkies kunnen prestigieuze titel prolongeren dankzij knappe comeback

Reacties

Jong PSV heeft zich dankzij een fraaie comeback net als vorig jaar geplaatst voor de finale van de Premier League International Cup. Op bezoek bij West Ham United stond het drie minuten voor tijd nog met 2-1 achter, maar kwam het in de slotfase alsnog goed (2-3). 

PSV-jonkies kunnen prestigieuze titel prolongeren dankzij knappe comeback
© Pro Shots

Vorig seizoen werd PSV de eerste Nederlandse winnaar van het prestigieuze toernooi voor voetbalclubs uit heel Europa, waarbij spelers tot 23 jaar in actie mogen komen. Met CJ Egan-Riley (21), Richard Ledezma (23), Tygo Land (18) en de kersverse debutant Jesper Uneken (19) stond er behoorlijk wat stootkracht op het veld bij de Eindhovenaren.

Desondanks stonden de talenten van West Ham United na een half uur al met 2-0 voor: Kamarai Simon-Swyer kopte The Hammers al vroeg op voorsprong, gevolgd door een heerlijke pegel van grote afstand van Lewis Orford. Tot overmaat van ramp miste Mohamed Nassoh ook nog een pingel namens de Eindhovenaren in de eerste helft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In het tweede bedrijf maakte hij zijn misser goed door alsnog te scoren, maar leek het er toch op dat de talenten de titel niet meer konden prolongeren. Jong PSV stond namelijk tot minuut 88 op achterstand, maar kwam in een knotsgekke eindfase alsnog terug. Eerst maakte invaller Dantaye Gilbert gelijk en vervolgens stelde Uneken zijn ploeggenoot Tai Abed, die koud vijf minuten in het veld stond, in staat om zijn ploeg alsnog naar de finale te schieten.

Daardoor kunnen de beloften de titel verdedigen in de finale, mogelijk weer tegen Crystal Palace, tegen wie het vorig jaar de eindstrijd ook speelde en won. Zij moeten over een week wel eerst zien af rekenen met de leeftijdsgenoten van Everton.

Opstelling PSV: Schiks; Sambo, Egan-Riley, Dams, Jansen; Ledezma, Land, Nassoh; Simons, Uneken, Bars

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.