PSV jaagt op eerste zege in Duitsland sinds 1977

Reacties

Santiago Arias en Maxime Lestienne behoren niet tot het PSV-gezelschap dat naar Duitsland vertrekt in de hoop in de Champions League-wedstrijd tegen VfL Wolfsburg een einde te maken aan een treurige periode.

PSV jaagt op eerste zege in Duitsland sinds 1977

Arias is geschorst, terwijl Lestienne vanwege privéomstandigheden ontbreekt in Duitsland. Jeffrey Bruma zit wel bij de twintigkoppige selectie van trainer Phillip Cocu. De verdediger liet maandag uit voorzorg de training nog schieten vanwege lichte klachten.

PSV kan zich woensdag in Wolfsburg herstellen van de 3-2 nederlaag bij CSKA Moskou, maar dan zal het moeten afrekenen met een duister verleden. De Eindhovense club bleef in zijn laatste tien uitduels in de Champions League liefst acht keer zonder zege.

Bovendien spreken de resultaten in uitduels met Duitse opponenten allerminst aan. PSV heeft slechts een van de zeventien duels gewonnen. Tegenover de 2-1 zege op Eintracht Braunschweig staan twaalf nederlagen.

Daarbij moet wel worden opgemerkt dat PSV in 1988 in Duitsland wel het grootste Europese succes in zijn clubhistorie vierde. Ten koste van Benfica (0-0) werd na strafschoppen beslag gelegd op de Europa Cup I.

De twintigkoppige PSV-selectie voor het duel met VfL Wolfsburg:
Zoet, Pasveer, J. Bertrams; Isimat, Moreno, Bruma, Pröpper, Pereiro, Schaars, De Jong, Maher, Narsingh, Poulsen, Guardado, Locadia, Brenet, Vloet, Bergwijn, Hendrix en De Wijs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.