'PSV is verder dan Feyenoord'

Reacties

De kraker tussen PSV en Feyenoord is zondag de eerste échte topper in de Eredivisie. In de nieuwe editie van Voetbal International is een uitvoerige voorbeschouwing vol statistieken, geschiedenis en de bespiegelingen van ervaringsdeskundigen te lezen.

'PSV is verder dan Feyenoord'

ADO-coach Zeljko Petrovic verloor zondag met 3-1 bij Feyenoord, maar heeft wel een advies voor de ploeg waar hij ooit assistent-trainer was. 'Dichttimmeren, dat is de enige kans voor Feyenoord', aldus de voormalige middenvelder van PSV.

'Feyenoord was echt goed tegen ons', vervolgt Petrovic. 'Ze barsten van het vertrouwen. Maar PSV is nog beter, zij zijn favoriet. Dat maakt niet uit, je wordt geen kampioen in deze wedstrijden. Dat doe je tegen de kleintjes. Zelfs als Feyenoord verliest, staan ze maar een punt achter. Daarna moeten ze weer gewoon verder gaan. Dan kan het heel lang spannend blijven in de Eredivisie.' En mocht Feyenoord winnen? 'Dan kunnen er gekke dingen gebeuren, dan zal het vertrouwen echt heel erg groot worden.'

Ook analyticus Jan Boskamp is duidelijk. De oud-speler wil niets liever dan dat Feyenoord wint. 'Maar dat kan volgens mij alleen als je de hele boel dichtgooit. PSV is gewoon verder, daar moet je eerlijk over zijn. Daarbij hebben ze ook nog eens twee dagen extra rust. Ik hoop vooral dat die Oleksandr Zinchenko niet meedoet. Dat gassie kan echt voetballen. Maar je moet reëel zijn: Feyenoord is veel beter geworden, maar PSV ook.'

Lees de uitgebreide voorbeschouwing in de nieuwe VI of op VI Premium, waarin beide selecties ook ontleed worden aan de hand van statistieken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.