PSV huurt talentvolle aanvaller Boljevic (18) uit Montenegro

PSV heeft zich versterkt met Aleksander Boljevic. De achtienjarige Montenegrijnse linksbuiten komt het komende half jaar op huurbasis over van FK Zeta, de club die PSV vorig seizoen nog tegenkwam in de voorronden van de Europa League.

PSV huurt talentvolle aanvaller Boljevic (18) uit Montenegro

Boljevic vierde op 12 december zijn achttiende verjaardag en mocht vanaf dat moment -als niet-EU-speler- een internationale transfer maken. Boljevic komt in eerste instantie voor een half seizoen naar Eindhoven, waarna PSV een optie tot koop heeft bedongen.

Boljevic debuteerde in 2011 als vijftienjarige en scoorde zeven keer in twee seizoenen voor FK Zeta. Op 17 november 2013 debuteerde hij voor Montenegro in de vriendschappelijke interland tegen Luxemburg.

Technisch directeur Marcel Brands is verheugd met de komst van de Montegrijn. 'Boljevic is een talentvolle jongen die we in Europees verband tegen FK Zeta al hadden gezien. Inmiddels is hij international en mede door de inzet van de voorzitter van FK Zeta en spelersagent Igor Gluscevic hebben we hem naar Eindhoven kunnen halen', aldus Brands op de clubwebsite.

Tegelijkertijd presenteerde PSV ook de van 1. FK Pripram gehuurde Ales Mateju. De zeventienjarige Tsjechische linksback liep al twee keer stage bij de Eindhovense club en gaat in de A1 spelen. In de huurovereenkomst is tevens een optie tot koop bedongen. Ook de donderdag al vastgelegde Alex Schalk werd gepresenteerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen