Montenegrijnse talenten naderen akkoord met PSV

PSV hoopt op korte termijn de komst van de Montenegrijnse talenten Aleksandar Boljevic van FK Zeta en Boris Cmiljanic van FK Buducnost te realiseren.

Montenegrijnse talenten naderen akkoord met PSV

De onderhandelingen met zowel de clubs als de spelers zijn reeds in vergevorderd stadium. Naar verluidt moet PSV rekening houden met een investering van tussen de 1 en 1,5 miljoen euro per speler.

Boljevic (foto), die bij FK Zeta nog een contract heeft tot 2015, viel PSV op in de Europa League-duels tussen PSV en FK Zeta vorig seizoen. De rechtsbenige linksbuiten staat ook in de belangstelling van enkele Franse clubs, maar lijkt te opteren voor een verhuizing naar Eindhoven.

PSV hoopt hem in de winterstop naar Nederland te halen. Jong Montenegro-speler Boljevic viert op 12 december zijn achttiende verjaardag en mag dan -als niet-EU-speler- een internationale transfer maken.

Cmiljanic, een rechtsbenige centrumspits die onlangs tot 2016 tekende bij FK Buducnost, verblijft momenteel in Eindhoven voor een tweede stageperiode. Dat sterkt PSV in de gedachte dat het een voorsprong heeft op twee clubs uit respectievelijk Italië en Spanje die het talent ook met serieuze interesse hebben benaderd.

Cmiljanic, die vorig jaar al debuteerde in de onder-21 ploeg van zijn vaderland, kan pas na zijn verjaardag in maart 2014 officieel bij PSV tekenen. Desondanks verwachten de Brabanders ook met hem nog deze maand al concrete afspraken te kunnen maken.

De twee talenten hebben, net als hun landgenoot Luka Djordjevic van FC Twente, oud-FC Utrecht-spits Igor Gluscevic als zaakwaarnemer.

Bekijk hier al onze video's