PSV heeft diverse alternatieven voor Zanka

Reacties

PSV is in onderhandeling met FC Kopenhagen over een transfer van Mathias Zanka Jørgensen. Bij een vertrek van de Deen heeft PSV diverse opties om de selectie op peil te houden.

PSV heeft diverse alternatieven voor Zanka

Zanka kwam in de zomer van 2012 over van uitgerekend Kopenhagen. De lange centrumverdediger heeft nog een doorlopend contract tot medio 2016 in Eindhoven, maar wil vertrekken vanwege zijn geringe speeltijd. Hij  is in anderhalf jaar nog niet uitgegroeid tot basisspeler van PSV. Zijn eerste half jaar werd bovendien al verpest door de naweeën van een kruisbandblessure.

Het openingsbod van zijn vorige club lag rond een half miljoen euro, terwijl PSV een bedrag rond 1,5 miljoen euro vraagt voor de verdediger. De verwachting is dat de clubs er wel uit zullen komen.

Als dat gebeurt kan PSV kiezen voor een oplossing voor langere termijn. Het doorschuiven van de negentienjarige Menno Koch, die momenteel uitkomt voor Jong PSV, is dan een optie. Nick Viergever is ook een van de kandidaten die in de behoefte zou kunnen voorzien. Dan moet PSV er evenwel uit zien te komen met AZ zo vlak voor het sluiten van de transferperiode.

Mocht PSV er niet in slagen een oplossing voor de lange termijn te vinden of Koch nog niet rijp genoeg achten, komt een trio andere namen in beeld. Darryl Lachman, Roel Brouwers en Ramon Leeuwin zijn dan de kandidaten. Lachman maakt dit seizoen indruk bij PEC Zwolle, Brouwers is bij Borussia Mönchengladbach op het tweede plan beland en geniet ook belangstelling van Roda JC, terwijl Leeuwin onder contract staat bij SC Cambuur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.