PSV en Van Gaal maken zich op voor weerzien met Rizzoli

Reacties

PSV krijgt dinsdagavond tijdens de rentree in de Champions League voor de derde keer te maken met Niccola Rizzoli. De UEFA heeft de Italiaanse scheidsrechter aangewezen voor de thuiswedstrijd tegen Manchester United.

PSV en Van Gaal maken zich op voor weerzien met Rizzoli

Rizzoli was tijdens het laatste seizoen van PSV in het miljoenenbal de arbiter bij het met 3-0 verloren uitduel met Olympique Marseille, op 4 november 2008. Vijf jaar later stond Rizzoli ook op het veld toen de Eindhovenaren in de poulefase van de Europa League met 2-0 verloren van Ludogorets Razgrad.

Toch bewaart Nederland ook goede herinneringen aan wedstrijden waarin Rizzoli floot. Op 13 juni 2014 was de 43-jarige arbiter (foto) getuige van de legendarische 5-1 overwinning op Spanje op weg naar de derde plaats op het WK in Brazilië. Manchester United-manager Louis van Gaal was destijds nog bondscoach van het Nederlands elftal, waarvoor ook de United-speler Daley Blind toen op het veld stond.

Memphis
Voor Memphis Depay lonkt een weerzien met PSV. Zaterdag ging hij halverwege naar de kant in de topper van United tegen Liverpool. Zijn vervanger Ashley Young verheugt zich op het duel in het Philips Stadion. 'We vinden het fantastisch om terug te zijn in de Champions League. Voor Memphis is het mooi om terug te keren. Maar hij zal er mee om kunnen gaan. Hij is een routinier in een jeugdig lichaam.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.