PSV en Twente moeten genoegen nemen met een punt

PSV heeft voor de derde keer op rij puntenverlies geleden in de Eredivisie. Na gelijke spelen tegen Heracles Almelo (1-1) en Cambuur Leeuwarden (0-0) werd ook FC Twente zaterdag niet verslagen (2-2).

In de openingsfase van de wedstrijd kwamen de Tukkers nog goed weg, aangezien Rasmus Bengtsson de bal tegen de eigen lat kopte. Namens Twente was Kyle Ebecilio gevaarlijk, maar zijn schot werd gekeerd door PSV-keeper Jeroen Zoet.

Een kwartier na het eerste fluitsignaal kwam de thuisploeg op voorsprong. Een lage voorzet van Luc Castaignos werd uitstekend aangenomen door Shadrach Eghan, die de bal na een individuele actie achter Zoet schoot.

Hoewel geen van de twee ploegen domineerde, zocht Twente met een voorsprong de kleedkamers op. In de tweede helft kwam PSV al vroeg op gelijke hoogte, doordat Georginio Wijnaldum een voorzet van Memphis Depay binnenkopte.

Memphis Depay en Georginio Wijnaldum zorgden ervoor dat PSV tegen FC Twente tot twee keer toe terugkwam van een achterstand.

Vervolgens golfde het spel op en neer en kregen de toeschouwers een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld. Zeker de thuissupporters genoten, aangezien Quincy Promes Twente twintig minuten voor tijd de 2-1 bezorgde. Net als bij de eerste Twente-treffer was Luc Castaignos de aangever.

Met de krappe voorsprong bleef de thuisploeg zoeken naar de 3-1, maar nam daarbij wel enig risico. Zeker omdat ook PSV loerde op de gelijkmaker. Zeven minuten voor tijd konden ook de meegereisde fans uit Eindhoven juichen, nadat Depay de bal met enig geluk (Bengtsson veranderde het schot van richting) achter Nick Marsman schoot.

Het bleek de laatste goal van de wedstrijd, waardoor beide ploegen genoegen moeten nemen met een punt. Veel schiet PSV daar niet mee op, aangezien het vergeet om optimaal te profiteren van het puntenverlies van PEC Zwolle bij Ajax (2-1). Zwolle blijft ondanks het verlies lijstaanvoerder met een punt voorsprong op PSV, Twente volgt op vier punten.