PSV en Feyenoord krijgen zondag te maken met Blom

Reacties

De KNVB heeft Kevin Blom aangewezen om zondag de topper tussen PSV en Feyenoord te leiden. In dit prille seizoen floot de 42-jarige arbiter nog niet eerder een wedstrijd van de Eindhovenaren of de Rotterdammers.

PSV en Feyenoord krijgen zondag te maken met Blom

Afgelopen seizoen had Blom de leiding over één clash tussen 'traditionele topdrie-clubs': de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (2-1) op 7 februari. Hij floot die jaargang nog twee andere duels van de Rotterdammers, de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (3-2 winst) en het uitduel met ADO Den Haag (1-0 verlies).

Vijf keer had Blom de leiding over een wedstrijd van PSV, telkens betrof het een uitduel dat de Eindhovenaren winnend afsloten. Achtereenvolgens SC Cambuur (0-6), FC Twente (1-3), Vitesse (0-1), NEC (0-3) en Roda JC Kerkrade (0-3) werden verslagen door PSV met Blom als arbiter van dienst.

Het treffen tussen PSV en Feyenoord begint zondag om 14.30 uur. Voorafgaand aan de topper komen beide clubs nog Europees in actie. De landskampioen ontvangt dinsdag Atlético Madrid in de Champions League en Feyenoord fungeert donderdag als gastheer van Manchester United in de Europa League. Blom is donderdag ook actief in Europa. Hij fluit Rapid Wien - RC Genk.

Feyenoord heeft na vijf duels de maximale score van vijftien punten. Dat zijn er twee meer dan PSV, dat alleen averij opliep tegen FC Groningen (0-0). Afgelopen seizoen wonnen de Eindhovenaren twee keer van Feyenoord. In het Philips Stadion triomfeerde PSV met 3-1 en in De Kuip zegevierde de ploeg van trainer Phillip Cocu met 0-2.

Aanstelling scheidsrechters Eredivisie
Aanvang Scheidsrechter
Vrijdag 16 september
FC Utrecht - FC Groningen (20.00 uur) Dennis Higler
Zaterdag 17 september
FC Twente - ADO Den Haag (18.30 uur) Pol van Boekel
Vitesse - Go Ahead Eagles (19.45 uur) Jochem Kamphuis
Roda JC - SC Heerenveen (19.45 uur) Bas Nijhuis
Willem II - Excelsior (20.45 uur) Richard Liesveld
Zondag 18 september
Sparta Rotterdam - NEC (12.30 uur) Ed Janssen
PSV - Feyenoord (14.30 uur) Kevin Blom
PEC Zwolle - AZ (14.30 uur) Danny Makkelie
Heracles Almelo - Ajax (16.45 uur) Serdar Gözübüyük
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.