PSV en Bakkali stellen contractonderhandelingen uit

PSV en Zakaria Bakkali (17) gaan pas in januari, als de speler achttien is, pogen een nieuw contract af te sluiten. Beide partijen hebben de intentie om voor meerdere jaren met elkaar verder te gaan, maar Bakkali liet PSV weten dat een tussentijdse verlenging voor zijn achttiende verjaardag in zijn ogen zinloos is.

PSV en Bakkali stellen contractonderhandelingen uit

Een speler mag voor zijn achttiende verjaardag maximaal drie jaar aan een club verbonden zijn. Bakkali tekende vorig jaar een driejarig contract en PSV stelde hem voor om - net zoals het eerder met Memphis Depay bijvoorbeeld deed - nu weer open te breken en op te waarderen. Deze tussentijdse opwaardering moet gezien worden als een beloning voor de ontwikkeling, in ruil voor slechts een extra contractjaar.

Deze optie is echter aan de kant geschoven. Bakkali en PSV hebben naar elkaar uitgesproken dat ze in januari gaan proberen om het tot 2015 lopende contract met bijvoorbeeld 3,5 jaar te verlengen.

Bakkali mag zich nog steeds in de belangstelling van meerdere Europese topclubs verheugen. De jonge Marokkaanse Belg, die vorige week bekend maakte dat hij voor de Belgische nationale ploeg gaat uitkomen, wordt wekelijks door makelaars en tussenpersonen benaderd met interesse van de top tien van Europa. Vorig jaar wimpelde hij een zeer lucratieve aanbieding van Manchester City af en tekende hij zijn eerste contract als prof bij PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen