PSV bij CL-loting zo goed als zeker in pot 1

Reacties

PSV komt bij de loting voor de Champions League voor volgend seizoen zo goed als zeker in pot 1 terecht. Omdat Juventus als kampioen de finale bereikte en de andere kanshebber op De Cup met de Grote Oren, Barcelona, in eigen land ook kampioen lijkt te gaan worden pakt de regelwijzing die de Europese voetbalbond (UEFA) onlangs doorvoerde goed uit voor de Eindhovenaren.

PSV bij CL-loting zo goed als zeker in pot 1

Als Barcelona daadwerkelijk kampioen van Spanje wordt, is de gunstigere positie van PSV een feit. Hoewel er nog steeds sterke tegenstanders uit de bus kunnen komen, ontloopt de Nederlandse kampioen dan opponenten als Paris Saint-Germain, Chelsea en de twee finalisten van nu: Juventus en Barcelona.

De UEFA voerde recent de wijziging door. Met ingang van het nieuwe seizoen komen de kampioenen van de zeven grootste competities in pot 1, samen met de winnaar van de Champions League. Maar is die winnaar ook de beste in een van die zeven competities, dan komt ook de kampioen van de achtste competitie in poule 1. En dat is PSV.

Doordat PSV hoogstwaarschijnlijk in pot 1 komt, heeft de ploeg van trainer Phillip Cocu bij de loting op 27 augustus grote kans dat er een relatief wat gemakkelijkere loting uit de koker komt dan de afgelopen jaren het geval was voor de Nederlandse deelnemer. Ajax zat de laatste keren in pot 3, waardoor het steeds twee grootmachten uit de eerste twee potten op zijn bord kreeg. Daardoor was overwinteren in de Champions League op voorhand al bijna onmogelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.