PSG verslaat koploper Marseille bij terugkeer Zlatan

Paris Saint-Germain was in eigen huis met 2-0 te sterk voor Olympique Marseille en nadert de koploper daardoor tot op één punt. Zlatan Ibrahimovic kwam in de topper voor het eerst in anderhalve maand in actie voor PSG.

Het duel in Parc des Princes was er een tussen de regerend kampioen (PSG) en de verrassende nummer één van de Ligue 1 (Marseille). PSG, dat met zes zeges en zes remises in tegenstelling tot Marseille nog ongeslagen was, begon gezien zijn thuisvoordeel als favoriet. De bezoekers hadden aanvankelijk echter het beste van het spel en lieten een paar flinke kansen onbenut. André-Pierre Gignac kreeg de grootste, maar hij kopte de bal tegen de paal.

PSG, dat het zonder de geschorste Gregory van der Wiel moest stellen, kwam vlak voor rust op voorsprong door een enorme defensieve fout van Marseille. Lucas tikte de bal bij de tweede paal binnen doordat Bernard Mendy stond te slapen. Vlak daarna kreeg Marseille weer een goede kans, maar Dimitri Payet had veel te veel tijd nodig en verspeelde daardoor de bal.

Zlatan
Na rust was PSG beter en de invalbeurt van Zlatan Ibrahimovic, die zijn eerste minuten voor PSG sinds 21 september maakte, sterkte de thuisploeg. Toen Marseille een kwartier voor het einde ook nog met tien man kwam te staan door (onterecht) rood voor Gilbert Imbula vanwege een vermeende overtreding, was de koers gelopen. Dat werd bevestigd door een trefzekere kopbal van Edinson Cavani (op de foto met Gignac) in de slotminuten.

Marseille blijft ondanks de nederlaag koploper met 28 punten, maar ziet PSG (27) naderen. Ook Olympique Lyon (26) doet goed mee.