Paris Saint-Germain via zege op APOEL bij laatste zestien

Paris Saint-Germain kan overwintering in de Champions League niet meer ontgaan. In eigen huis waren de Fransen met 1-0 te sterk voor APOEL Nicosia, dat in Groep F met Ajax moet uitmaken wie zijn Europese campagne in de Europa League mag voortzetten.

De wedstrijd was nog geen minuut oud toen PSG de score opende. Bij het Franse doelpunt was een belangrijke rol weggelegd voor Gregory van der Wiel, want hij verzorgde met een voorzet vanaf rechts de assist voor Edinson Cavani (foto). De Uruguayaan schoot na een aanname uit de draai op doel en zag hoe APOEL-doelman Urko Pardo zijn inzet met onhandig gespartel tot doelpunt promoveerde: 1-0.

Een paar minuten later kreeg APOEL een reusachtige kans op de gelijkmaker, maar Nuno Morais schoot de bal vanaf twee meter huizenhoog over. Het was het enige wapenfeit van de Cyprioten in de eerste helft. PSG heerste en deed zichzelf tekort door de score niet op te voeren. Cavani (kopbal op de paal) en Lucas (schot voorlangs) hielpen de grootste kansen om zeep.

Na rust tekende hetzelfde beeld zich af. Moura liet een grote kans liggen en tien minuten voor het einde was Cavani genadig voor de Cypriotische bezoekers.

PSG is door de overwinning dus verzekerd van een plek bij de laatste zestien van de Champions League. Met tien uit vier staan de Fransen bovenaan in Groep F, voor het eveneens al geplaatste Barcelona (negen punten). Ajax (twee) en APOEL (een) gaan uitmaken wie zijn Europese campagne mag voortzetten in de Europa League.