Paris Saint-Germain pas na rust langs Lorient

Paris Saint-Germain heeft op weg naar de topper tegen koploper Olympique Marseille op zondag 9 november een belangrijke uitzege geboekt. De ploeg maakte na rust een 1-0 voorsprong van Lorient ongedaan: 1-2.

f

Buiten Parijs worstelde PSG dit seizoen met zijn vorm. In de voorgaande zeven uitduels stapte de Franse topclub slechts driemaal als winnaar van het veld. Ook tegen degradatiekandidaat Lorient dreigde het weer mis te gaan, toen Raphaël Guerreiro de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong schoot, na een intelligente pass van Jordan Ayew.

Na rust herstelde PSG, dat aantrad zonder Gregory van der Wiel (schorsing) en Zlatan Ibrahimovic (blessure), de opgelopen schade. Na een mooie aanval schoot Edinson Cavani (foto) in de zestigste minuut in twee instanties de bal binnen. Acht minuten later maakte invaller Jean-Cristophe Bahebeck de winnende treffer. Hij kon afronden na een geweldige steekbal van Marco Verratti, die eveneens was ingevallen.

Door de zege verkleint PSG de achterstand op koploper Olympique Marseille tot een punt, al kan de lijstaanvoerder zondag met een overwinning op RC Lens de marge van vier herstellen. Volgende week zondag wacht een rechtstreekse confrontatie tussen beide titelkandidaten, maar woensdag neemt PSG het eerst in de Champions League nog op tegen APOEL Nicosia.