PSG verslaat Chelsea maar verliest Ibrahimovic

Paris Saint-Germain heeft Chelsea in de heenwedstrijd op achterstand gezet, maar de prijs voor de 3-1 zege in de kwartfinale van de Champions League was hoog.

Na ruim een uur moest Zlatan Ibrahimovic van het veld. De Zweedse vedette had bij een sprintduel last gekregen van zijn rechterhamstring. De blessure betekende het einde van de wedstrijd voor de aanvoerder, die de grote man is bij PSG. Voor de return op Stamford Bridge is hij een groot vraagteken.

Het uitvallen van Ibrahimovic temperde de vreugde in Parc de Princes, waar de stemming flink was verbeterd na een ongelukkig moment van David Luiz acht minuten eerder. De Braziliaan van Chelsea had de pech dat de bal na een vrije trap van Ezequiel Lavezzi via zijn voet in het Engelse doel verdween.

De schade voor Chelsea werd in blessuretijd groter nadat invaller Javier Pastore met een fraaie treffer de Parijse marge had vergroot. Paris Saint-Germain kreeg met de zege ook wat het op basis van de soms heetgebakerde tweede helft verdiende. Chelsea moest zich meer beperken tot verdedigen dan het zich kon richten op het wegwerken van de achterstand.

Voor rust had de ploeg van manager José Mourinho zich juist knap hersteld van een Franse bliksemstart. PSG had binnen twee minuten namelijk de ban al gebroken. Ezequiel Lavezzi (foto) nam een afvallende bal knap aan op de borst en ramde de bal in de kruising.

Eden Hazard was verantwoordelijk voor het antwoord van Chelsea. De Belgische aanvaller schoot halverwege de eerste helft raak uit een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Thiago Silva op Oscar.

Chelsea had in de eerste helft zich in een mooiere uitgangspositie kunnen manoeuvreren. Onder anderen Hazard raakte de paal. Maar de Londense ploeg keerde met een 3-1 nederlaag huiswaarts, al zal de zege voor PSG niet zo uitbundig worden gevierd door het verlies van Ibrahimovic.