Zlatan ziet huidig PSG als Chelsea van negen jaar geleden

Reacties

Volgens sterspeler Zlatan Ibrahimovic is Chelsea woensdagavond favoriet in de kwartfinale van de Champions League. Zijn team Paris Saint-Gemain neemt het dan op tegen de Londense club. 'Morgen wordt een grote test voor ons en dan zal blijken hoe we er voor staan.'

Zlatan ziet huidig PSG als Chelsea van negen jaar geleden

PSG werd in 2011 overgenomen door Qatar Sports Investments, waardoor de club gigantische bedragen kon spenderen aan topspelers. Zlatan vergelijkt de situatie met die van Chelsea. 'Wij bevinden ons nu in de positie waar Chelsea zich negen jaar geleden bevond, toen ze overgenomen werden. We zijn veel beter geworden en morgen zal blijken hoe we er voor staan', zegt Zlatan, die zijn voormalige trainer José Mourinho in Parijs treft.

'Dit is de grootste kans voor mij om de Champions League te winnen. Ik heb nog een contract tot medio 2016 en daarna ga ik vermoedelijk een niveau lager voetballen, of stop ik helemaal. Waarschijnlijk is dit dus mijn laatste contract in Europa, maar ik voel me hier op mijn gemak. De club doet uitstekende zaken om een Europese topclub te worden. In de twee jaar dat ik hier zit, is er veel veranderd. Ik ben blij dat ik onderdeel uitmaak van dit project', aldus de Zweed die dit CL-seizoen al tien doelpunten maakte.

Teamgenoot Edinson Cavani twijfelt nog over zijn toekomst bij de club uit Frankrijk, aangezien hij tegen zijn zin vooral als rechtsbuiten wordt opgesteld. 'Ik speel nu voor PSG, maar er zijn zeker dingen die ik moet bespreken met de club. Zaken die anders moeten.' Hij kijkt terug op afgelopen zomer, toen hij nog speler van Napoli was. 'Chelsea had interesse, maar het enige wat telde was geld, zoals bij Palermo in 2009, Napoli in 2011 en PSG afgelopen zomer', refererend aan de 64 miljoen euro die de Franse club voor hem ophoestte.

Blanc
Coach Laurent Blanc kent de krachten van de Londense opponent. 'Chelsea is een goed team dat verdedigend zeer sterk is en efficiënt aanvalt. Wij zullen zelf adequater met de kansen om moeten gaan en laten zien dat we een hoog niveau kunnen aantikken.' De trainer vreest vooral voor Eden Hazard. 'Dat is een speler die altijd een indruk op me maakt. Hij heeft veel progressie geboekt sinds zijn komst bij Chelsea.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.