PSG thuis tegen Nice gewaarschuwd voor Cvitanich

VI blikt elke speelronde vooruit op interessante wedstrijden in Europa. Voor de 33ste speelronde in de Franse Ligue 1 is dat het duel tussen Paris Saint-Germain en Olympique Nice van zondagavond (21.00 uur).

PSG thuis tegen Nice gewaarschuwd voor Cvitanich


PARIS SAINT-GERMAIN
Klassering 1ste plaats (67 punten uit 32 duels)

Vorm Gerekend over de laatste vijf competitieduels is Paris Saint-Germain het best op dreef van alle teams uit de Ligue 1. Het team van trainer Carlo Ancelotti won vier keer en speelde eenmaal gelijk. Niettemin heeft PSG recent wat tikken te verwerken gehad. In de kwartfinale van de Champions League werd de Parijse grootmacht door Barcelona uitgeschakeld, ook al had het wel degelijk de kansen om zelf aan het langste eind te trekken. En afgelopen woensdag ging het kwartfinaleduel om de Coupe de France bij Évian verloren na strafschoppen. Uitgerekend de drie zomerse topaankopen Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva en Ezequiel Lavezzi faalden vanaf de stip. Na de eerdere uitschakeling in het toernooi om de Coupe de la Ligue is de landstitel de enige nog te behalen prijs.

Opvallend Carlo Ancelotti sprak afgelopen week zijn onvrede uit over de aanhoudende speculaties rondom zijn eigen toekomst en die van Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse vedette wordt in zijn eerste seizoen in Parijs bij herhaling in verband gebracht met een terugkeer naar de Serie A. Ondanks 26 goals in 28 competitieduels is al diverse malen de suggestie opgeworpen dat Ibrahimovic het niet helemaal naar zijn zin heeft in de Ligue 1, die qua beleving niet het niveau van de andere Europese topcompetitie heeft. Ook Ancelotti’s eigen positie zou niet heel stabiel meer zijn. De clubleiding flirt met topcoaches uit Europa; Ancelotti wordt op zijn beurt in verband gebracht met onder meer Real Madrid als een van de kandidaten eventuele opvolger van José Mourinho.

Afwezigen Thiago Motta (geschorst).

OLYMPIQUE NICE
Klassering 5de plaats (54 punten uit 32 duels)

Vorm Olympique Nice doet na 32 speelronden nog altijd dapper mee om de derde plaats, die voorronde van de Champions League garandeert. De laatste keer dat de Zuid-Franse club hoger stond dan de vijfde plaats in in de Ligue 1 was in 1975/76; destijds werd ze tweede achter Saint-Étienne. Voor Olympique Nice zou het behalen van Europees voetbal al heel bijzonder zijn. In het seizoen 1997/98 bereikten Les Aiglons de achtste finale van de strijd om de Europacup II. De voorbije twee duels was Olympique Nice op dreef tijdens de zeges op Toulouse (4-3) en FC Sochaux (3-0). Ex-Ajacied Darío Cvitanich, na bijna twee maanden blessureleed weer terug in de ploeg, scoorde in beide duels. Met veertien goals is de Argentijn de productiefste speler van de Ligue 1 na Zlatan Ibrahimovic (PSG) en Pierre Aubameyang (Saint-Étienne).

Opvallend Luigi Bruins heeft nog niet optimaal geprofiteerd van de schorsing van Valentin Eysseric. Die werd in maart voor elf duels geschorst na het been van een tegenstander te hebben gebroken. De vrijgekomen positie in het team van trainer Claude Puel werd aanvankelijk bekleed door Bruins, die in januari werd gecontracteerd. Maar na ruim een half jaar geen wedstrijden te hebben gespeeld is de clubleiding voorzichtig met de voormalige Feyenoorder. Na twee basisplaatsen was Bruins de laatste wedstrijden weer invaller. Tot dusverre speelde hij zes competitieduels in de Ligue 1.

Afwezigen Bauthéac, Bosetti, Eysseric (allen geschorst), Maupay.

Olympique Nice geldt als een lastige tegenstander als het op bezoek komt bij Paris Saint-Germain. Van de laatste tien onderlinge ontmoetingen in de Franse hoofdstad werden er slechts drie gewonnen. Ook de bezoekers waren drie keer te sterk voor PSG.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2007/08 Paris Saint-Germain - Olympique Nice 2-3
2008/09 Paris Saint-Germain - Olympique Nice 2-1
2009/10 Paris Saint-Germain - Olympique Nice 0-1
2010/11 Paris Saint-Germain - Olympique Nice 0-0
2011/12 Paris Saint-Germain - Olympique Nice 2-1


Tekst: Vincent Okker

Bekijk hier al onze video's