PSG legt 64 miljoen op tafel voor Napoli-schutter Cavani

Edinson Cavani (26) heeft zijn miljoenentransfer te pakken. De Uruguyaanse aanvaller verruilt Napoli voor het hyperambitieuze Paris Saint-Germain, dat bereid was 64 miljoen euro op tafel te leggen. Dat bedrag was de gelimiteerde afkoopsom voor Cavani.

PSG legt 64 miljoen op tafel voor Napoli-schutter Cavani

PSG was niet de enige Europese topclub die Cavani op de korrel had. Ook Chelsea, Manchester City en AS Monaco hadden verregaande interesse. De Engelse topclubs waren evenwel niet bereid de afkoopsom op te hoesten, terwijl rivaal Monaco met Radamel Falcao al een toptransfer in de boeken kon opnemen.

De formatie van trainer Laurent Blanc zag geen obstakel in de torenhoge vergoeding, waar Napoli-eigenaar Aurelio de Laurentiis aan vast bleef houden. Cavani doorstond maandag al de medische keuring en zal een vijfjarig contract ondertekenen in Parijs.

In Napels ontpopte Cavani zich de voorgaande drie seizoenen tot een in de Serie A gevreesde spits. Na een periode bij Danubio in zijn vaderland en vier seizoenen bij Palermo, waar hij in zijn laatste twee jaargangen de aandacht van Napoli trok, vond hij bij Napoli veelvuldig het net.

In de laatste drie jaar kwam Cavani achtereenvolgens tot 26, 23 en 29 competitiegoals. In de Franse hoofdstad zou de Uruguayaan een koppel kunnen gaan vormen met Zlatan Ibrahimovic. Of het superduo daadwerkelijk in de maak is, is nog wel de vraag, omdat ook over een vertrek van de Zweed wordt gespeculeerd.

Napoli dekte zich met de komst van Dries Mertens en José Calléjon al in voor het vertrek van Cavani, maar trainer Rafael Benítez heeft nu tientallen miljoenen extra om te investeren.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen