Transferdagboek 26/06: Cavani, Gomez, Kaká, Osvaldo

Het seizoen is ten einde, waardoor het de transferperikelen zijn die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 26/06: Cavani, Gomez, Kaká, Osvaldo

Verschillende topspitsen werden de afgelopen weken al in verband gebracht met Atlético Madrid, dat Radamel Falcao zag vertrekken naar AS Monaco. Pablo Osvaldo is volgens Italiaanse en Spaanse media nu favoriet. De 27-jarige aanvaller staat nog onder contract bij AS Roma, maar die club ziet hem graag vertrekken.

Het is bekend dat de in Argentinië geboren international van Italië een moeizame relatie heeft met de supportersschare van AS Roma, zijn voormalige coach Aurelio Andreazzoli en dat hij ook regelmatig botst met teamgenoten. Overigens is Atlético niet de enige club die hoopt op Osvaldo, want Southampton zou ook al een bod van twintig miljoen euro hebben uitgebracht.

Mario Gomez werd ook gelinkt met een overgang naar Atlético, maar de spits van Bayern München heeft zelf aangegeven liever naar de Serie A te vertrekken. 'Of ik zou willen spelen in Italië? Ik zou het geweldig vinden, het zou mij erg blij maken', reageerde Gomez woensdag op vragen van Italiaanse journalisten. Fiorentina lijkt dan zijn bestemming, al heeft ook Napoli interesse in de aanvaller.

Napoli verwacht namelijk dat Edinson Cavani deze zomer vertrekt bij die club. De spits zelf is momenteel met Uruguay actief tijdens het toernooi om de Confederations Cup en zal tot zijn genoegen hebben meegekregen dat er een nieuwe club in het rijtje geïnteresseerden is aangesloten. Manchester United zou volgens The Mirror gesproken hebben met zijn zaakwaarnemer. Ook Chelsea en Real Madrid zijn nog altijd geïnteresseerd.

Het ziet er naar uit dat Gonzalo Higuaín spoedig gepresenteerd kan worden bij Arsenal. De aanvaller van Real Madrid bereikte volgens The Guardian vorige week al een overeenstemming met de Londenaren, die nog moesten wachten tot dat Real het bod van ongeveer twintig miljoen euro accepteerde.

In de tussentijd probeert ook de Italiaanse landskampioen Juventus de Argentijn los te weken door de onderhandelingen te starten, maar bronnen dicht bij de voetballer verklaren dat die kans steeds kleiner wordt.

Higuaín is namelijk te duur voor De Oude Dame. Lang hoeven de fans van Juve niet te treuren om het mislopen van Higuaín, aangezien zijn landgenoot Carlos Tévez spoedig een contract zal ondertekenen in Turijn.

Barcelona gaat ervan uit dat Thiago Alcántara volgend seizoen niet meer bij de selectie zit. De 22-jarige middenvelder had een clausule van negentig miljoen in zijn contract, die deze zomer is gezakt tot achttien miljoen euro.

Nu dat aan het licht is gekomen, is Manchester United geïnteresseerd om de middenvelder over te nemen. Naar verluidt is hem al een contract aangeboden, dat hem zes miljoen euro per jaar laat verdienen. Alcántara is ongelukkig in Barcelona vanwege te weinig speeltijd. Om hem gerust te stellen laat de clubleiding van de Catalanen hem weten dat hij de beoogde opvolger van Xavi en Andres Iniesta is, maar de middenvelder prefereert een basisplaats voor komend seizoen al bij United.

Overigens heeft het scenario van Alcántara ook andersom plaats. David Moyes, de nieuwe manager van Manchester United, wil Wayne Rooney graag behouden in zijn selectie. De aanvaller zelf heeft echter een andere bestemming voor ogen: Barcelona. De Spaanse grootmacht heeft altijd al de voorkeur gekregen van Rooney, terwijl ook Paris Saint-Germain, Real Madrid, Chelsea en Arsenal interesse hebben.

Nu Carlo Ancelotti eindelijk aan de slag kan als trainer van Real Madrid, raakt de transfercarrousel rond De Koninklijke op stoom. En dat belooft veel wapengekletter op de transfermarkt.

Met dat geld wil Ancelotti volgens La Gazzetta dello Sport Stephan El Shaarawy weghalen bij AC Milan, tussen 2001 en 2009 de werkgever van de 54-jarige Italiaanse coach. Vice-voorzitter Adriano Galliani heeft al laten weten dat er valt te praten over een vertrek van Il Faraone.

Real Madrid denkt met Milan een deal te kunnen sluiten, omdat het bereid is 25 miljoen euro te betalen en bovendien de in Madrid overbodige Kaká wil laten terugkeren naar de club die hij in 2009 verliet na zes succesvolle jaren. De verloren zoon is inmiddels 31 jaar, maar zou bij Milan vanwege zijn ruime ervaring in de Champions League de voorkeur verdienen boven Keisuke Honda.

De Japanse oud-VVV'er hoeft niet te treuren als het niet van een transfer naar Milan komt, want ook Everton is volgens The Daily Mail geïnteresseerd in de 27-jarige middenvelder van CSKA Moskou, die op Goodison Park het vertrek van Marouane Fellaini moet opvangen. De Belgische middenvelder staat in belangstelling van de voltallige Engelse top. Henrikh Mkhitary</b></b>an maakte afgelopen seizoen indruk op de clubleiding van Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League, die Dortmund uiteindelijk won (2-2, 3-0). Dat Ancelotti is neergestreken in Madrid heeft ook gevolgen voor Liverpool, want dat kan volgens The Daily Star een bod van ruim 45 miljoen euro tegemoet zien om het vijfjarige contract van Luis Suarez af te kopen. De 26-jarige oud-Ajacied wordt al tijden in verband gebracht met een verhuizing naar Madrid.

Om het verlies van Suarez op te vangen is manager Brendan Rodgers vast van plan om Henrikh Mkhitaryan voor ruim 25 miljoen euro over te nemen van Shakhtar Donetsk. Tot grote frustratie van de 24-jarige Armeense middenvelder houdt Shakhtar een transfer vooralsnog tegen. Mkhitaryan was afgelopen seizoen goed voor 25 competitietreffers en geldt zodoende als een van de belangrijkste spelers in het elftal van de Oekraïense kampioen.

Mogelijk houdt Shakhtar de boot af omdat ook Borussia Dortmund in de markt is voor Mkhitaryan, waar hij de leegte van de naar Bayern München vertrokken Mario Götze zou moeten opvullen. Technisch directeur Michael Zorc zou de interesse hebben bevestigd tegenover Bild.

Aanvankelijk stond ook Isco in de belangstelling van BVB. De 21-jarige spelmaker van Málaga staat volgens Spaanse media echter op het punt om eveneens naar Real Madrid te verkassen.

Wel is onduidelijk hoe Christian Eriksen in de markt ligt. De 21-jarige Ajacied stond in de belangstelling van zowel Dortmund als Liverpool. Mogelijk dat de verliezer van de strijd om Mkhitaryan zich alsnog in Amsterdam meldt om de Deense middenvelder zijn transfer naar een Europese topcompetitie te geven.

Bekijk hier al onze video's