Transferdagboek 02/07: Cavani, Shaarawy, Kaká, Gomez

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 02/07: Cavani, Shaarawy, Kaká, Gomez

Chelsea blijft zich inspannen om Edinson Cavani naar Stamford Bridge te halen. De club van manager José Mourinho heeft echter een probleem: het wil niet voldoen aan de gelimiteerde afkoopsom van 63 miljoen euro.

Omdat Cavani door die torenhoge vraagprijs nog altijd geen nieuwe club heeft gevonden, heeft Paris Saint-Germain zich ook aan het front gemeld. Volgens Sky Sports zou PSG een bod van vijftig miljoen euro hebben gedaan, maar dat is, zoals gezegd, lang niet genoeg om Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis te kunnen paaien.

Waar Cavani niets liever wil dan vertrekken, heeft Stephan El Shaarawy zijn toekomst juist verbonden aan AC Milan. De twintigjarige aanvaller werd al in verband gebracht met een transfer naar Napoli, Manchester City, Real Madrid of Chelsea. Dinsdagavond brengt Milan in een officieel statement naar buiten dat er van een vertrek absoluut geen sprake is.

Dat betekent ook dat Real Madrid een andere manier moet verzinnen om van Kaká af te komen. De 31-jarige Braziliaan moest als ruilobject fungeren om Il Faraone naar Madrid te halen. Die transfer lijkt nu echter van de baan.

Bovendien heeft Kaká zelf aangegeven zijn kansen onder de nieuwe trainer Carlo Ancelotti te willen afwachten. Onder het bewind van de 54-jarige trainer groeide Il Bambino d'Oro tussen 2003 en 2009 uit tot de grote ster van Milan. Nu hij in Madrid is herenigd met de man die hem in San Siro belangrijk maakte, ziet Kaká logischerwijs weer perspectieven.

Mario Gomez is op zijn beurt wel klaar met zijn huidige werkgever Bayern München. De 27-jarige Duitse goalgetter aast al tijden op een transfer. Fiorentina is volgens Gomez' zaakwaarnemer en Italiaanse media zijn nieuwe bestemming, al ontkent Bayern-directeur Matthias Sammer dat een akkoord nabij is.

En dus lijkt het erop dat Gomez met de selectie van trainer Josep Guardiola af zal reizen naar het Italiaanse Trentino, waar Bayern vanaf 4 juli een trainingskamp heeft belegd. Eén klein voordeel voor Gomez: hij is dan in ieder geval alweer wat dichter in de buurt bij Florence, de stad die hij zo graag verruilt voor München. Juventus versterkte zich onlangs met Fernando Llorente en Carlos Tévez, maar als het aan De Oude Dame ligt komt er nog een offensieve versterking naar Turijn: Stevan Jovetic. De 23-jarige aanvaller uit Montenegro kende een prima seizoen bij Fiorentina, waar hij in 31 competitieduels dertien keer scoorde, en gaf al aan graag hogerop te willen.

Juve zou inderdaad een stap hogerop zijn, maar de Noord-Italianen moeten wel eerst een speler verkopen om Jovetic te kunnen betalen. Zenit Sint-Petersburg lijkt de helpende hand te bieden, want de Russen willen Mirko Vucinic - landgenoot van Jovetic - overnemen. Zenit-trainer Luciano Spalletti werkte eerder al samen met Vucinic bij AS Roma en heeft negen miljoen euro voor hem over.

Fiorentina dreigt dus Jovetic kwijt te raken, maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij. Adem Ljajic, met elf doelpunten in 28 Serie A-duels ook erg belangrijk afgelopen seizoen, lijkt namelijk op weg naar Atlético Madrid. De 21-jarige Servische spelmaker heeft zijn zaakwaarnemer alvast naar Spanje laten afreizen.

Nicolas Anelka keert mogelijk terug in de Premier League, waar hij in het verleden uitkwam voor Arsenal, Liverpool, Manchester City, Bolton Wanderers en Chelsea. De 34-jarige aanvaller zit zonder club na zijn transfervrije vertrek bij Juventus en is in beeld bij West Bromwich Albion. Ook Salomon Kalou is in beeld bij WBA, al heeft die club concurrentie van West Ham United.

We blijven in Engeland, waar het meest opmerkelijke gerucht van de dag te lezen valt in The People. De krant meldt dat Fernando Torres zijn loopbaan kan vervolgen bij Arsenal. Manager Arsène Wenger hoopt nog altijd op Gonzalo Higuaín (Real Madrid), maar omdat een akkoord uitblijft richt hij zich op alternatieven.

Torres speelt sinds januari 2011 voor Chelsea, dat liefst zestig miljoen euro aan Liverpool betaalde voor de 29-jarige Spaanse spits. Maar die transfersom heeft hij nooit waargemaakt. Tijdens het toernooi om de Confederations Cup, waarin Spanje de finale verloor van gastland Brazilië, scoorde Torres vijf keer en heeft hij de interesse van Arsenal opgewekt. Carlo Ancelotti werd vorige week aangesteld als nieuwe trainer van Real Madrid. De opvolger van José Mourinho kwam over van Paris Saint-Germain en zou graag een speler meenemen: Marco Verratti. De twintigjarige middenvelder, die ook namens Italïë actief was op het jeugd-EK in Israël, maakte het afgelopen seizoen zóveel indruk op Ancelotti, dat de Italiaanse oefenmeester ver wil gaan om zijn talentvolle landgenoot naar De Koninklijke te halen.

El Mundo Deportivo meldt zelfs dat Ancelotti bereid is om Xabi Alonso als wisselgeld te gebruiken. De 31-jarige middenvelder heeft in Madrid nog een contract tot medio 2014 en heeft nog geen voorstel gekregen dat te verlengen. Overigens staat de Bask ook in de belangstelling van Chelsea, aangezien Mourinho prettig met Xabi Alonso heeft samengewerkt de voorbije seizoenen.

Een speler die mogelijk juist vertrekt bij Chelsea is David Luiz. De 26-jarige verdediger maakte de afgelopen weken indruk tijdens het toernooi om de Confederations Cup, dat hij won met Brazilië. Barcelona en Paris Saint-Germain werden al langer in verband gebracht met David Luiz, maar volgens The Daily Mirror heeft nu ook Bayern München zich geschaard bij het rijtje belangstellende clubs.

Pep Guardiola, de nieuwe trainer van Der Rekordmeister, was in zijn tijd bij Barcelona al gecharmeerd van de verdediger en zou liefst 41 miljoen euro overhebben om David Luiz naar Beieren te halen. De vraag is alleen of Chelsea hem wil laten vertrekken.

Ook Thiago Silva wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer. De ploeggenoot van David Luiz bij Brazilië gaf onlangs aan gesproken te hebben met Barcelona-trainer Tito Vilanova, maar zijn zaakwaarnemer Paulo Tonietto ontkent een op handen zijnde transfer. 'Ik denk dat hij volgend seizoen nog steeds voor Paris Saint-Germain speelt, aangezien die club het geld niet nodig heeft', aldus Tonietto. 'Of ik afgelopen weekend gesproken heb met een Barça-directeur? Ik heb geen idee hoe hij eruit ziet.'

Dan over naar Antonio Candreva, die afgelopen seizoen bij Lazio en ook tijdens de strijd om de Confederations Cup indruk heeft gemaakt. De 26-jarige Italiaanse middenvelder wordt begeerd door de top van Europa. Manchester City én United willen Candreva contracteren, maar ook Borussia Dortmund, AC Milan, Napoli en Tottenham Hotspur hebben interesse.

Bekijk hier al onze video's