PSG alleen aan kop dankzij flitsende overwinning op Lille

Paris Saint-Germain gaat weer alleen aan kop in de Franse Ligue 1. De regerend kampioen nam in de thuiswedstrijd tegen Lille (6-1) drie punten afstand van nummer twee Olympique Lyon. Al na vier minuten was de Parijse topclub zeker van de overwinning.

PSG kreeg dinsdag in de Champions League nog voetballes van Barcelona, maar daar was zaterdag weinig van te merken. Maxwell maakte al na 24 seconden (!) 1-0 uit een voorzet van Serge Aurier. Drie minuten later was Lille-doelman Vincent Enyeama opnieuw gepasseerd. Edinson Cavani, in de punt van de aanval gestart door de schorsing van Zlatan Ibrahimovic, scoorde met een prachtige stift nadat hij de diepte in was gestuurd door Javier Pastore.

Daarmee was het verzet van Lille, de laatste weken in vorm met zes zeges in zeven duels, gebroken. Dankzij twee treffers van Ezequiel Lavezzi stond het al bij rust 4-0. Cavani maakte in de tweede helft uit een penalty ook nog zijn tweede van de middag. Even daarvoor had Sébastien Corchia rood gekregen. De 4-1 van Marko Basa was daarom voor de statistieken, zeker toen Lavezzi zijn hattrick completeerde.

Met Gregory van der Wiel als vervanger van Aurier, die in de 43ste minuut naar de kant moest, bewees PSG dat het ondanks het teleurstellende tweeluik tegen Barcelona (1-3, 2-0) in eigen land nog altijd aan de top staat. De laatste zes competitieduels leverden vijf zeges op, met de koppositie als resultaat. Lyon kan zondag weliswaar alweer op gelijke hoogte komen, maar heeft dan wel een wedstrijd meer gespeeld.