Barça dankzij goals Neymar op halve kracht langs PSG

Barcelona heeft zich eenvoudig geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Na de 3-1 overwinning vorige week bij Paris Saint-Germain, werd het tijdens de return in Camp Nou geen moment spannend (2-0).

En dat terwijl aan de kant van PSG Zlatan Ibrahimovic zijn rentree maakte na een schorsing. Maar de 33-jarige spits, die in het seizoen 2009/10 voor Barça speelde, kwam nauwelijks in het stuk voor. Na ruim een kwartier dacht de Zweed te scoren, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Het stond op dat moment al 1-0 dankzij Neymar, die na een geweldige voorbereidende actie van Andrés Iniesta in de veertiende minuut de score opende. Dat doelpunt was het duizendste van Barcelona in Europees verband. Alleen aartsrivaal Real Madrid (1.016 goals) scoorde meer.

Twintig minuten later zorgde Neymar voor de definitieve beslissing, als dat nog niet het geval was. Dit keer kopte de Braziliaan volledig vrijstaand (foto midden) binnen op aangeven van zijn landgenoot Dani Alves. Het tweede doelpunt was voor Barça het sein om een tandje terug te schakelen en dat was goed nieuws voor de ploeg van Gregory van der Wiel, die de hele wedstrijd speelde aan de kant van PSG. De bezoekers kwamen er namelijk geen moment aan te pas.

Eretreffer
Yohan Cabaye, Ibrahimovic en Marco Verratti kregen kleine mogelijkheden op de eretreffer, maar doelman Marc-André ter Stegen hield zijn doel schoon. Barcelona voetbalde de wedstrijd rustig uit en bereikte daardoor zonder zich echt in te spannen eenvoudig de halve finale van de Champions League.

Daardoor lonkt voor trainer Luis Enrique in zijn debuut-seizoen als trainer van Barça de treble, want in de Primera División zijn de Catalanen met nog zes duels voor de boeg koploper - Real Madrid heeft twee punten minder - en in de strijd om de Copa del Rey speelt Barcelona op 30 mei de finale tegen Athletic de Bilbao. Onder leiding van Pep Guardiola won Barça ook de drie hoofdprijzen in het seizoen 2008/09.