Protesterende ADO-trainer Steijn akkoord met schikking

Maurice Steijn heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal geaccepteerd. De trainer van ADO Den Haag is voor twee wedstrijden geschorst, waarvan één duel voorwaardelijk. De oefenmeester kreeg deze sanctie opgelegd naar aanleiding van zijn gedrag tijdens de wedstrijd tegen FC Twente (3-1 nederlaag). Het bezoek aan FC Groningen gaat nu aan hem voorbij.

Protesterende ADO-trainer Steijn akkoord met schikking

De oefenmeester werd zaterdag tijdens het Eredivisie-duel naar de tribune gestuurd vanwege aanmerkingen op scheidsrechter Pol van Boekel. Steijn sprak de leidsman aan op de rode kaart van ADO-captain Danny Holla. Na afloop uitte Steijn ook zijn ongenoegen over de rol van de vierde official.

'Iedereen heeft het steeds vaker over respect, maar dat moet je wel eerst verdienen', aldus Steijn tegenover Eredivisie Live. 'Je moet zo ongeveer op je knieën gaan liggen voor je iets mag vragen aan zo'n snotneus. En dan praten we allemaal over respect in het voetbal.'

Behalve Steijn kreeg collega-trainer Pieter Huistra (De Graafschap) een schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing vanwege commentaar op de leiding. Henk Dijkhuizen moet één duel toezien vanwege de rode kaart die de Sparta Rotterdam-verdediger kreeg in het competitieduel met Fortuna Sittard (0-0).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen