Steijn is woest: 'Moet op je knieën voor zo'n snotneus'

Maurice Steijn is woest. De trainer van ADO Den Haag werd zaterdagavond tijdens het met 3-1 verloren thuisduel met FC Twente naar de tribune gestuurd vanwege aanmerkingen op de leiding. Na afloop fileerde hij de vierde man, die een rol speelde bij het wegzenden van de coach.

Steijn uitte in woord en gebaar zijn onvrede over de tweede gele kaart die scheidsrechter Pol van Boekel aan Danny Holla toonde. Mede door de vierde man werd vervolgens ook Steijn weggestuurd.

'Aan het gedrag van zo'n vierde official ga ik me steeds meer storen', begint Steijn in gesprek met het ANP nog rustig. 'Je moet zo ongeveer op je knieën gaan liggen voor je iets mag vragen aan zo'n snotneus. En dan praten we allemaal over respect in het voetbal.'

'Ik was heel boos over die tweede gele kaart. Het was niet eens een overtreding', gaat Steijn verder. 'In de eerste helft was FC Twente heel goed. Geholpen door de gelijkmaker vlak voor rust hebben wij ons teruggeknokt in de wedstrijd. Op het moment dat Danny werd weggestuurd, waren we gelijkwaardig', geeft de trainer aan dat de rode kaart ook nog eens beslissend was in zijn ogen.

SchreuderWinnend trainer Alfred Schreuder stond heel anders de pers te woord. 'Over de eerste 35 minuten ben ik heel tevreden. We speelden een goed positiespel en kwamen ook verdiend op voorsprong. De gelijkmaker vond ik een vorm van arrogantie van onze kant. We werden te makkelijk en daardoor ook laconiek.'

Schreuder: 'In de tweede helft ging het tot aan de rode kaart gelijk op. Daarna konden we doordrukken en uiteindelijk met hulp van onze invallers de wedstrijd in ons voordeel beslissen. Al met al ben ik zeer tevreden over de prestatie van mijn team vanavond', besluit Schreuder, die in de 74ste minuut Dmitri Bulykin inbracht. De voormalige spits van ADO Den Haag bezorgde zijn ploeg met twee treffers uiteindelijk de zege.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.