Promovendus Blackpool haalt uit op eerste speeldag

De hernieuwde kennismaking met de Premier League is Blackpool uitstekend bevallen. De ploeg die vorig seizoen via de play-offs het laatste promotieticket wist te bemachtigen, mag zich vooralsnog koploper noemen. Op bezoek bij Wigan Athletic werd er met liefst 0-4 gewonnen. Ook Aston Villa deed goede zaken.

Promovendus Blackpool haalt uit op eerste speeldag

Wigan Athletic-Blackpool:0-4Op de overwinning van Blackpool was weinig af te dingen. De nieuwkomer speelde met fris en agressief voetbal het verraste Wigan de vernieling in. Marlon Harewood (rechts op de foto) was de grote man aan de zijde van de winnende ploeg. Met twee treffers (de 2-0 en 3-0) kroonde hij zich direct tot topscorer. Gary Taylor-Fletcher en Alex John-Baptiste waren de andere gelukkigen. Bij Wigan maakte Ronnie Stam zijn debuut.

Aston Villa-West Ham United: 3-0West Ham United was minder succesvol op de eerste speeldag in de Premier League. Aston Villa zette de ploeg van de nieuwe trainer Avram Grant met duidelijke cijfers aan de kant: 3-0. Stuart Downing en Stilliyan Petrov zorgde voor een 2-0 voorsprong. Het slotwoord was aan James Milner. De door Manchester City gewilde middenvelder tekende voor de derde goal.

Blackburn Rovers-Everton:1-0Everton verloor nipt. Blackburn Rovers pakte de drie punten dankzij een goal van Nikola Kalinic. Ondanks verwoede pogingen van de Evertonians kwam de ploeg van John Heitinga (bankzitter) niet meer langszij.

Bolton Wanderers-Fulham: 0-0Fulham kende vorig seizoen het meeste succesvolle seizoen uit de clubhistorie. Met het bereiken van de Europa League finale, waarin Atlético Madrid na verlenging net te sterk bleek, mocht het elftal van de naar Liverpool vertrokken Roy Hodgson een seizoen lang vol aan de bak. In het eerste duel van de nieuwe Premier League-editie kwam het Londense elftal niet voorbij Bolton Wanderers. Het treffen eindigde zoals het begon: 0-0.

Sunderland-Birmingham City: 2-2Sunderland en Birmingham maakte er in de onderlinge krachtmeting een levendige strijd van. Thuisploeg Sunderland kwam door een benutte strafschop van Darren Bent op voorsprong, maar zag op slag van rust Lee Cattermole zijn tweede gele kaart pakken. Ondanks de ondertalsituatie wist de thuisploeg de voorsprong te vergroten. Een eigen doelpunt van Stephen Carr leek de Birmingham-kansen teniet te doen. Een late opleving bezorgde de uitploeg toch nog een puntje. Scott Dann maakt een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer. Liam Ridgewell schoot twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd de ploegen alsnog naast elkaar.

Wolverhampton Wanderers-Stoke City: 2-1Ook Wolverhampton Wanderers pakte het volle pond. Doelpunten van Davie Jones en Steven Fletcher bleken genoeg voor een driepunter. De tegentreffer van Abdaoulaye Fayé was, tot ontsteltenis van de Stoke City-fans, niet meer dan een aansluitingstreffer. De daadwerkelijke aansluiting bleef uit en zo eindigde het duel in 2-1.

Bekijk hier al onze video's