Proença fluit duel Oranje met Mexico in Fortaleza

Reacties

Pedro Proença moet zondagavond om 18.00 uur de vierde WK-wedstrijd van Nederland tegen Mexico in goede banen leiden. De Portugese scheidsrechter is door de FIFA op het achtstefinaleduel in Fortaleza gezet.

Proença fluit duel Oranje met Mexico in Fortaleza

Proença floot eerder dit WK al de groepswedstrijden tussen Kameroen en Kroatië (0-4) en Japan en Colombia (1-4). In die duels kreeg Kameroen-middenvelder Alexandre Song rood voor het slaan van een tegenstander.

Proença krijgt in Fortaleza assistentie van zijn landgenoten Bertino Miranda en José Trigo. De Ecuadoriaan Carlos Vera is de vierde scheidsrechter. Later op de dag is de Australiër Ben Williams de scheidsrechter bij Costa Rica – Griekenland.

WK-finale
Mocht Oranje ver komen op het WK in Brazilië dan is Proença een van de kandidaten om op 13 juli de finale in het Maracanã te fluiten. In tegenstelling tot Björn Kuipers is het land van de 43-jarige arbiter immers al uitgeschakeld.

Proença heeft inmiddels ruime ervaring met het fluiten van wedstrijden op het allerhoogste niveau. In 2012 stond zowel de finale van de Champions League als het EK in Oekraïne en Polen onder zijn leiding, net als onlangs de CL-halve finale tussen Bayern München en Real Madrid.

Weerzien
De Oranje-internationals kennen Proença inmiddels ook. In september 2012 was hij ook al de leidsman bij Hongarije - Nederland (1-4). Twee maanden later werd hij opnieuw aangewezen voor een duel van Oranje, ditmaal de oefeninterland tegen Duitsland (0-0).

Voor Daley Blind, Jonathan de Guzman en Stefan de Vrij is het zaak voorzichtig te zijn tijdens het weerzien van Oranje met Proença. Het trio is bij een volgende gele kaart geschorst, mocht het Nederlands elftal zich zondagavond ten koste van Mexico plaatsen voor de kwartfinale.

Beleef het WK met VI Premium. Nu de eerste twee maanden slecht € 3,99.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.