Problemen Utrecht houden aan door verlies bij Willem II

Willem II heeft tegen FC Utrecht in de slotfase een overwinning uit het vuur gesleept: 1-0. Robbie Haemhouts ontpopte zich tien minuten voor tijd tot de gevierde man, waardoor de problemen van FC Utrecht aanhouden.

In de eerste helft was Willem II in Tilburg de betere ploeg. Een schot dat naast en over vloog van Yassin Ayoub was het enige wapenfeit van Utrecht. Aan de andere kant was het veel drukker. Haemhouts zag bij zijn eerste kans doelman Robbin Ruiter redding brengen.

De grootste kans was echter voor spits Samuel Armenteros (foto boven). Hij kreeg het voor elkaar om vanaf enkele meters de bal tegen Ramon Leeuwin, die als enige nog op de doellijn stond, te schieten. Doelman Ruiter was al geslagen en het thuispubliek juichte al voor het openingsdoelpunt, maar door de misser kwam het niet zo ver.

Na rust verliet Utrecht de verdedigende stellingen wat meer, maar bleven goals lang uit. Omdat ook Willem II niet scoorde, stevenden de ploegen af op een doelpuntloos gelijkspel. Haemhouts bracht daar alsnog verandering in. Hij schoot tegendraads raak en bezorgde de formatie van Jurgen Streppel zo de zege.

Ondanks de winst blijft Willem II elfde, al hebben de Tilburgers de aansluiting met de ploegen daarboven. Nummer twaalf FC Utrecht is bovendien op een afstand van drie punten gezet. Voor de Domstedelingen houden de problemen aan. De voorbije dagen stonden in het teken van de kaakslag waarmee de disciplinair geschorste Anouar Kali de kaak van Kristoffer Peterson brak. De formatie van Robby Alflen verloor zondag, nog mét Kali in de basis, ook al van PEC.