FC Utrecht en Kali betalen Peterson misgelopen premies

Reacties

Behalve een disciplinaire schorsing van twee weken heeft de vuistslag waarmee FC Utrecht-middenvelder Anouar Kali de kaak van ploeggenoot Kristoffer Peterson brak meer gevolgen. De boosdoener moet ook financieel boeten.

FC Utrecht en Kali betalen Peterson misgelopen premies

Afgelopen donderdag sloeg Kali tijdens de training zijn medespeler een gebroken kaak en gaf hij vervolgens ook spitsentrainer Danny Koevermans een klap. Drie dagen later stond de Utrechter gewoon aan de aftrap tegen PEC Zwolle (0-2). De clubleiding zag tot maandag geen reden de speler te schorsen, laat staan te ontslaan. Een besluit waar de hele voetballerij, inclusief veel eigen supporters, overheen viel. De club ging maandag alsnog door het stof en schorste Kali voor twee weken.

Het bleek niet de enige maatregel. Peterson werd afgelopen zomer overgenomen van Liverpool. Hij tekende in de Domstad een driejarig contract, opgebouwd uit een relatief laag basissalaris, maar wél een flinke premieregeling. Doordat hij zeker zes weken niet in actie kan komen, loopt hij die inkomsten mis. FC Utrecht en Kali zullen echter samen voor de financiële kant van het verhaal opdraaien en Peterson de komende weken als een denkbeeldige basiskracht uitbetalen.

Lees hier meer over het incident.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.