VI Live: blik terug op een zondag vol voetbal

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: blik terug op een zondag vol voetbal

Daarmee is de VI Live voor deze zondag afgesloten.

22.52 uur: EINDSTAND BARCELONA – VILLARREAL 3-2
Barcelona speelde niet groots, maar toonde zondagavond wel veerkracht tegen Villarreal. In Camp Nou wonnen de Catalanen uiteindelijk nipt.

22.37 uur: EINDSTAND AC MILAN - PARMA 3-1
Met een opgelucht gevoel kan AC Milan-trainer Filippo Inzaghi de catacomben in. Dankzij de uitblinkende Jérémy Ménez wint zijn ploeg met 3-1 van Parma.

22.23 uur: EINDSTAND IVOORKUST - ALGERIJE 3-1
Wilfried Bony heeft Ivoorkust naar de halve finale van het toernooi om de Afrika Cup gekopt. De kersverse aanvaller van Manchester City was twee keer trefzeker tegen Algerije

22.19 uur: ZACCARDO DOET PARMA PIJN
De eerste zege van AC Milan sinds 14 december lijkt in veilige haven. Jérémy Ménez geeft voor, voormalig Parma-speler Cristian Zaccardo schiet binnen: 3-1. Filippo Inzaghi zit weer iets steviger in zijn stoel als trainer van Milan.

22.13 uur: SCHITTERENDE COMEBACK BARCELONA
Wat een comeback van Barcelona! Binnen drie minuten is de achterstand omgezet in een 3-2 voorsprong. Na een overstapje van Neymar en breedleggen van Luis Suarez krult Lionel Messi de bal in de kruising.

22.11 uur: BARÇA SLAAT RAZENDSNEL TERUG
Nog geen minuut later staat het alweer 2-2! Rafinha tikt de gelijkmaker binnen uit de rebound, nadat Lionel Messi de bal met het hoofd niet in het Villarreal-doel kreeg.

22.10 uur: GIOVANI DOET OUDE CLUB PIJN
Wéér staat Barcelona achter tegen Villarreal. Was het eerst de van Real Madrid gehuurde Denis Cheryshev die scoorde, nu is het ex-Barça-speler Giovani dos Santos die Luciano Vietto de 1-2 op een presenteerblaadje geeft.

21.59 uur: MÉNEZ OPNIEUW TREFZEKER
Twaalf minuten na rust neemt AC Milan weer de leiding tegen Parma. Jérémy Ménez dribbelt vanaf de rechterflank naar binnen en schiet met links droog raak in de verre hoek: 2-1.

21.50 uur: MILAN VERDER ZONDER VAN GINKEL
De tweede helft gaat van start zonder Marco van Ginkel. AC Milan-trainer Filippo Inzaghi heeft de Nederlandse middenvelder vervangen voor Michael Essien. Met de Ghanees in de ploeg wil Milan verandering brengen in de 1-1 tussenstand.

21.46 uur: RUSTSTAND BARCELONA - VILLARREAL 1-1
Barcelona komt vlak voor de rust op gelijke hoogte via Neymar. De Braziliaan tikt binnen uit de rebound.

21.32 uur: RUSTSTAND AC MILAN - PARMA 1-1
Het staat in 1-1 in San Siro. Voormalig PSV-verdediger Alex raakte nog de paal, maar vooralsnog stevent AC Milan af op een gelijkspel.

21.31 uur: REAL MADRID-HUURLING DOET BARÇA PIJN
Barcelona staat achter. De van Real Madrid gehuurde Denis Cheryshev zet Villarreal na een half uur op een 1-0 voorsprong in Camp Nou. De Rus verandert een schot van Mario Gaspar van richting.

21.17 uur: RUSTSTAND IVOORKUST - ALGERIJE 1-0
Wilfried Bony opende na 26 minuten de score tegen Algerije, waardoor Ivoorkust halverwege kan rusten met een minimale voorsprong.

21.10 uur: DEFENSIE MILAN ALWEER GEKLOPT
AC Milan heeft maar kort kunnen genieten van de voorsprong. Voormalig Milan-speler Antonio Nocerino maakt bij een vrije trap gelijk voor Parma. Even hiervoor werd de 2-0 van Cristian Zaccardo nog afgekeurd.

21.03 uur: MÉNEZ LAAT MILAN JUICHEN
Het zit AC Milan voor de verandering eens mee. Parma-middenvelder Cristian Rodríguez krijgt de bal op zijn arm na een kopbal van Cristian Zaccardo: hands. Jérémy Ménez zet de ploeg van trainer Filippo Inzaghi vanaf elf meter op voorsprong: 1-0.

21.00 uur: AFTRAP BARCELONA – VILLARREAL
Barcelona en Villarreal zijn begonnen in Camp Nou. De Catalanen moeten winnen om de achterstand op koploper Real Madrid minimaal te houden. Hieronder de elf namen die trainer Luis Enrique het veld in heeft gestuurd.
Barcelona: Bravo; Dani Alves, Mascherano, Pique, Alba; Rafinha, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.

20.45 uur: AFTRAP AC MILAN - PARMA
Tegen het Parma van trainer Roberto Donadoni, nota bene oud-speler van AC Milan, gaat AC Milan op jacht naar de eerste competitiezege sinds 14 december. Blijft trainer Filippo Inzaghi aan als coach van Marco van Ginkel en Nigel de Jong?

20.30 uur: AFTRAP IVOORKUST - ALGERIJE
De bal rolt in Malabo. Ivoorkust en Algerije strijden om een plaats in de halve finale van het toernooi om de Afrika Cup.

LANDGENOTEN: Anderlecht raakt achterop bij koploper Club Brugge na het gelijkspel tegen Zulte Waregem. In eigen huis kwam de Belgische topclub niet verder dan een doelpuntloze remise. Bij Anderlecht zat verdediger Bram Nuytinck na lange tijd weer bij de wedstrijdselectie van trainer Besnik Hasi. De Nederlandse centrumverdediger kampte ruim vier maanden met een hardnekkig teenblessure. Nuytinck viel echter niet in. Anderlecht staat na 24 speelronden op de tweede plaats met zeven punten achterstand op Club Brugge, dat vrijdagavond met 2-0 te sterk was voor Oostende.

20.02 uur: AC MILAN MET VAN GINKEL EN DESTRO
Marco van Ginkel start net als de competitiewedstrijd van vorige week tegen Lazio in de basis bij AC Milan. Trainer Filippo Inzaghi doet in de thuiswedstrijd tegen Parma ook een beroep op Mattia Destro. De van AS Roma gehuurde centrumspits debuteert.
Opstelling AC Milan: Diego López; Zaccardo, Alex, Rami, Bocchetti; Honda, Poli, Van Ginkel, Cerci; Ménez, Destro.

19.23 uur: EINDSTAND FC AUGSBURG - 1899 HOFFENHEIM 3-1
FC Augsburg wint het duel met nummer zeven 1899 Hoffenheim met 3-1. De ploeg van Paul Verhaegh staat nu gedeeld derde in Duitsland, met evenveel punten als Borussia Mönchengladbach en Schalke 04.

18.54 uur: EINDSTAND GHANA – GUINEE 3-0
Ghana heeft zich mede dankzij twee treffers van Christian Atsu geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Afrika Cup.

18.53 uur: EINDSTAND SOUTHAMPTON - SWANSEA CITY 0-1
Southampton verliest thuis met 1-0 van Swansea City. De ploeg van manager Ronald Koeman moet Manchester United (derde) daarom weer boven zich dulden op de ranglijst en Arsenal heeft ook evenveel punten.

18.40 uur: KOEMAN OP ACHTERSTAND: 0-1
Een afstandsknal van Jonjo Shelvey zorgt voor problemen voor Ronald Koeman. Zijn ploeg staat op achterstand en heeft nog maar een paar minuten om de gelijkmaker te forceren tegen Swansea.

18.38 uur: EINDSTAND AZ - HERACLES ALMELO 3-1
AZ wint thuis met 3-1 van Heracles Almelo. Het is de tweede zege op rij in eigen huis voor de Alkmaarders. Heracles wacht alweer vier wedstrijden op een punt in de Eredivisie.

18.31 uur: HENRIKSEN SCHIET RAAK
Markus Henriksen maakt aan alle onzekerheid een einde. De Noorse middenvelder kan van dichtbij inglijden nadat de fraaie lob van Dabney dos Santos op de paal belandde. AZ leidt met 3-1 tegen Heracles.

18.25 uur: WORDT HET NOG SPANNEND IN ALKMAAR?
De wedstrijd in Alkmaar leek gespeeld, maar het wordt misschien toch nog spannend. Invaller Brahim Darri scoort bij zijn debuut voor Heracles Almelo, dat AZ-doelman Esteban na veel pogingen eindelijk eens passeert: 2-1.

17.58 uur: HENRIKSEN BEDIENT BERGHUIS
Na een knappe aanname geeft Markus Henriksen de bal voor, Steven Berghuis besluit de mooie aanval door de 2-0 binnen te schieten. AZ stevent af op de tweede thuiszege op rij.

17.48 uur: GHANA - GUINEE 2-0
Dankzij Christian Atsu en Kwesi Appiah leidt Ghana halverwege tegen Guinee. De voormalige aanvaller van Vitesse opende al na vier minuten de score, terwijl Appiah vlak voor de rust de marge op twee zette.

17.47 uur: RUSTSTAND SOUTHAMPTON-SWANSEA CITY 0-0
Beide ploegen kregen kansjes, maar er is nog niet gescoord in het Saint Mary's Stadium. Ronald Koeman moet met zijn ploeg na rust dus op zoek naar de openingsgoal.

17.34 uur: RUSTSTAND AZ - HERACLES ALMELO 1-0
AZ leidt met 1-0 dankzij een vroege goal van Aron Jóhannsson, maar moest toezien hoe Heracles Almelo het doel van Esteban regelmatig onder vuur nam. Desondanks kwamen de Heraclieden niet tot scoren.

17.30 uur: FC AUGSBURG – 1899 HOFFENHEIM
Met aanvoerder Paul Verhaegh zoals gewoonlijk in de basis begint FC Augsburg aan de thuiswedstrijd tegen 1899 Hoffenheim. Als de Zuid-Duiters winnen komen ze op gelijkte hoogte met de nummers drie Borussia Mönchengladbach en Schalke 04. Bij een nederlaag klimt Hoffenheim (zevende) echter over de club van Verhaegh heen.

17.23 uur: EINDSTAND WERDER BREMEN - HERTHA BSC 2-0
Het Hertha BSC van trainer Jos Luhukay verloor zondagmiddag niet alleen van Werder Bremen, maar zag vlak voor de wedstrijd ook John Heitinga wegvallen. Franco Di Santo maakte beide doelpunten namens Werder Bremen.

17.09 uur: ELM VERVANGT ORTIZ
Viktor Elm komt in de 23ste minuut in het veld voor de geblesseerde Celso Ortiz. De AZ-middenvelder gaat met ogenschijnlijk een armblessure naar de kant.

17.08: ESTEBAN HEEFT HET DRUK
Heracles Almelo dringt de laatste minuten aan en zet AZ-doelman Esteban meerdere keren aan het werk bij schoten van Mark-Jan Fledderus, Bryan Linssen, Iliass Bel Hassani en Oussama Tannane.

17.00 uur: AFTRAP SOUTHAMPTON - SWANSEA CITY
Het Southampton van Ronald Koeman moet de thuiswedstrijd tegen Swansea City winnen om de derde plaats op Manchester United te heroveren.
Opstellingen:
Southampton: Forster; Clyne, Fonte, Yoshida, Bertrand; David, Reed; Tadic, Ward-Prowse, Elia; Pellè.
Swansea City: Fabianski; Naughton, Fernández, Williams, Taylor; Fulton, Carroll; Dyer, Shelvey, Emnes; Gomis.

17.00 uur: AFTRAP GHANA - GUINEE

16.55 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Atalanta Bergamo - Cagliari 2-1
Palermo - Hellas Verona 2-1
Udinese - Juventus 0-0
Cesena - Lazio 2-1
Chievo - Napoli 1-2
Torino - Sampdoria 5-1

16.53 uur: AZ OP VOORSPRONG
Na een fraaie omhaal van Nemanja Gudelj geeft spits Aron Jóhansson met de hak het laatste tikje. Heracles Almelo staat op achterstand bij AZ: 1-0.

16.45 uur: AFTRAP AZ - HERACLES ALMELO
Heracles Almelo gaat tegen AZ op jacht naar de eerste competitiezege sinds 7 december. De Alkmaarders moeten zich herstellen van de 3-0 bekernederlaag tegen FC Twente en spelen voor het eerst sinds 2 november weer met drie spitsen.
Opstellingen:
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Haps; Gudelj, Ortiz, Henriksen; Berghuis, Jóhannsson, Hupperts.
Heracles Almelo: Telgenkamp; Breukers, Schenkeveld, Aktaou; Bruns, Linssen, Fledderus, Bel Hassani; Avdic, Tannane.

16.23 uur: RUSTSTAND WERDER BREMEN - HERTHA BSC 1-0
Zonder de Nederlanders John Heitinga en Roy Beerens staat het Hertha BSC van coach Jos Luhukay halverwege met 1-0 achter tegen Werder Bremen. Franco Di Santo maakte de goal.

16.22 uur: EINDSTAND ARSENAL – ASTON VILLA 5-0
Arsenal heeft zondagmiddag eenvoudig gewonnen van Aston Villa, al had de score nóg hoger uit kunnen vallen na de wervelende start van de Londenaren.

16.21 uur: VITESSE DEELT AJAX VOLGENDE TIK UIT
Opnieuw lijdt Ajax puntenverlies in de Eredivisie. Na het 0-0 gelijkspel tegen Feyenoord van vorige week wint Vitesse net als in december (4-0 in de KNVB-beker) van Ajax, dat de achterstand op koploper PSV daardoor ziet groeien tot negen punten. Bovendien is het gat met nummer drie Feyenoord nog maar vijf punten.

16.20 uur: FC UTRECHT VERLIEST WEER IN EIGEN HUIS
Voor de zesde keer in de laatste zeven thuisduels verliest FC Utrecht. PEC Zwolle wint met 0-2 en is vierde in de Eredivisie.

16.17 uur: TREFFER BARAZITE AFGEKEURD
Heel even lijkt FC Utrecht nog een aansluitingstreffer te maken, maar Nacer Barazite wordt teruggefloten wegens buitenspel. PEC Zwolle stevent af op een 0-2 overwinning.

16.15: EL GHAZI RAAKT DE PAAL
Anwar El Ghazi is vier minuten voor tijd dicht bij de gelijkmaker. Via de hand van Eloy Room schiet de Ajax-aanvaller echter tegen de paal.

16.13 uur: DJURDJEVIC BREEKT DE BAN
Vitesse krijgt loon naar werken met de openingstreffer van Uros Djurdjevic. De Servische spits schiet raak na een knappe actie waarbij hij Ajax-aanvoerder Niklas Moisander te slim af is: 1-0 voor Vitesse.

16.06 uur: NIJLAND BESLIST WEDSTRIJD
Timo Letschert raakt op knullige wijze de bal kwijt en Stef Nijland profiteert door de 2-0 te maken. Het lijkt gespeeld in Utrecht.

15.30 uur: AFTRAP WERDER BREMEN - HERTHA BSC

LANDGENOTEN: Ricky van Wolfswinkel is met Saint-Étienne onderuitgegaan bij Caen. Een doelpunt van Julien Féret hielp de thuisploeg aan een minimale zege: 1-0. Van Wolfswinkel bleef de gehele wedstrijd staan, maar de Nederlandse spits kon de nederlaag niet voorkomen. Saint-Étienne staat vierde in de Franse Ligue 1.

15.19 uur: RUSTSTAND CELTIC-RANGERS FC 2-0
De Old Firm lijkt een prooi te gaan worden voor Celtic, dat leidt via goals van Leigh Griffiths en Kris Commons. Rangers FC zal dus moeten stunten om een plek in de finale om de Schotse League Cup af te dwingen.

15.18 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Atalanta Bergamo - Cagliari 1-1
Palermo - Hellas Verona 1-1
Udinese - Juventus 0-0
Cesena - Lazio 0-0
Chievo - Napoli 1-1
Torino - Sampdoria 2-0

15.18 uur: RUSTSTAND ARSENAL-ASTON VILLA 1-0
Door een vroege goal van Olivier Giroud, op aangeven van Mesut Özil, gaat Arsenal aan de leiding.

15.17 uur: RUSTSTAND VITESSE - AJAX 0-0
Vitesse is beter, maar komt niet tot scoren. Ajax creëert nagenoeg niets, 0-0 is dus de ruststand.

15.16 uur: RUSTSTAND FC UTRECHT - PEC ZWOLLE 0-1

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
Jonathan de Guzman is bassispeler bij Napoli dat uit tegen Chievo speelt.

De wedstrijden:
Atalanta Bergamo - Cagliari
Palermo - Hellas Verona
Udinese - Juventus
Cesena - Lazio
Chievo - Napoli
Torino - Sampdoria

15.08 uur: GOAL PEC ZWOLLE, KALI UITGEFLOTEN
PEC Zwolle komt dankzij Thomas Lam op bezoek bij FC Utrecht op 0-1, maar daarvoor roerde het thuispubliek zich al behoorlijk. Bij ieder balcontact wordt de eigen middenvelder Anouar Kali uitgefloten. Hij brak donderdag op de training de kaak van ploeggenoot Kristoffer Peterson en dat nemen de fans hem niet in dank af.

14.30 uur: AFTRAP VITESSE – AJAX
In de strijd om de KNVB-beker won Vitesse met 4-0 van Ajax. Kunnen de Arnhemmers deze stunt in de Eredivisie herhalen?

De opstellingen:
Vitesse: Room; Diks, Mori, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, Pröpper, Qazaishvili; Ibarra, Traore, Labyad.
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen; Klaassen, Riedewald, Andersen; El Ghazi, Milik, Schöne.

14.30 uur: AFTRAP FC UTRECHT – PEC ZWOLLE
Anouar Kali begint bij FC Utrecht gewoon in de basis, ondanks het feit dat hij deze week op de training ploeggenoot Kristoffer Peterson een kaakbreuk bezorgde. Ajax-huurling Sheraldo Becker maakt zijn basisdebuut voor PEC Zwolle.

De opstellingen:
FC Utrecht: Ruiter; Kum, Leeuwin, Letschert, Hardeveld; Kali, Janssen, Ayoub; Duplan, Rubin, Haller.
PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Van der Werff, Lam, Van Hintum; Rienstra, Brama; Lukoki, Drost, Thomas; Becker.

14.30 uur: AFTRAP ARSENAL – ASTON VILLA
In de uitwedstrijd tegen Arsenal zit Leandro Bacuna op de bank bij Aston Villa.

14.30 uur: AFTRAP CELTIC – RANGERS FC
Virgil van Dijk start in de Old Firm bij Celtic in de basis.

14.22 uur: EINDSTAND SASSUOLO-INTERNAZIONALE 3-1
Internazionale verliest weer. Het duel eindigt turbulent. Nicola Sansone wordt weggestuurd na een harde charge als de bal al uit is. Ook Isaac Donkor krijgt een rode kaart (zijn tweede gele kaart). Hij vloert Simone Zaza, waarna Domenico Berardi vanaf de strafschopstip de eindstand bepaalt. De eretreffer van de Nerazzurri is van Mauro Icardi.

14.21 uur: FEYENOORD TREKT ZEGE OVER DE STREEP
Hoewel Feyenoord naliet vroegtijdig de nekslag uit te delen, wint Feyenoord met 2-1 van ADO Den Haag. ADO dringt aan in de slotfase, maar kan de slechte start niet meer rechtzetten.

14.09 uur: INVALBEURT VILHENA
Tonny Vilhena mag invallen bij Feyenoord. Worden dit zijn laatste minuten in De Kuip?

13.54 uur: FEYENOORD VERZUIMT DUEL TE BESLISSEN
Feyenoord krijgt twee grote kansen om de 3-1 te maken, maar de Rotterdammers verzuimen te scoren. Eerst wordt een schot van Lex Immers gekeerd door Martin Hansen en vervolgens is de rebound niet besteed aan Jean-Paul Boëtius, die de paal raakt.

13.26 uur: VAN DUINEN BRENGT SPANNING TERUG
Het is weer een wedstrijd. Uit een vrije trap van Roland Alberg kopt Mike van Duinen de 2-1 binnen.

13.17 uur: RUSTSTAND SASSUOLO - INTERNAZIONALE 2-0
Internazionale staat op achterstand door goals van Simone Zaza en Nicola Sansone.

13.16 uur: RUSTSTAND FEYENOORD - ADO DEN HAAG 2-0

13.12 uur: SERERO BUITEN AJAX-SELECTIE
Thulani Serero is niet fit genoeg om met Ajax aan te treden tegen Vitesse, vanmiddag om 14.30 uur. Hij is buiten de wedstrijdselectie gelaten. Anwar El Ghazi speelt voorin, terwijl Davy Klaassen en Jairo Riedewald op het middenveld spelen.

Vitesse: Room; Diks, Mori, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, Pröpper, Qazaishvili; Ibarra, Traore, Labyad.
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen; Klaassen, Riedewald, Andersen; El Ghazi, Milik, Schöne.

12.52 uur: EIGEN DOELPUNT DERIJCK
Timothy Derijck had zich waarschijnlijk iets anders voorgesteld bij zijn terugkeer in De Kuip. De verdediger van ADO Den Haag verandert een schot van Jens Toornsta dusdanig van richting dat hij een eigen doelpunt maakt: 2-0. Het lijkt beslist in Rotterdam.

12.49 uur: WILKSHIRE GEBLESSEERD
Luke Wilkshire moet geblesseerd het veld verlaten. Khalid Boulahrouz is zijn vervanger.

12.40 uur: IMMERS SCOORT
Feyenoord komt twee minuten later toch op voorsprong. Lex Immers tikt op acrobatische wijze een voorzet van Miquel Nelom binnen en doet daarmee zijn voormalige werkgever pijn.

12.38 uur: KAZIM-RICHARDS MIST
Een klein déjà vu voor Feyenoord? Colin Kazim-Richards duikt alleen op voor de keeper, maar schiet naast het doel.

12.30 uur: AFTRAP FEYENOORD - ADO DEN HAAG
We zijn begonnen in De Kuip! Jordy Clasie overhandigde vlak voor de aftrap een cadeau aan ADO Den Haag voor het 110-jarig jubileum.

12.30 uur: AFTRAP SASSUOLO - INTERNAZIONALE

12.08 uur: RUTTEN WIL VILHENA HOUDEN
Feyenoord-trainer Fred Rutten heeft vlak voor het competitieduel met ADO Den Haag zondag nog maar eens herhaald dat hij Tonny Vilhena niet kwijt wil. De middenvelder staat in de belangstelling van het Southampton van Ronald Koeman. 'Gisteren was er interesse, maar hoe dat is afgelopen weet ik niet. Ik begrijp die jongen, maar Feyenoord kan zich niet veroorloven om iedereen maar weg te doen en aan het eind van het seizoen met de gebakken peren te zitten', sprak hij bij FOX Sports.

11.53 uur: OPSTELLINGEN FEYENOORD EN ADO
Feyenoord en ADO Den Haag openen de Eredivisie-zondag om 12.30 uur in Rotterdam. De thuisploeg begint met dezelfde elf als vorige week tijdens De Klassieker. Bij de Hagenaars begint nieuweling Wilson Eduardo op de bank.

Feyenoord: Vermeer; Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom; Immers, Clasie, El Ahmadi; Toornstra, Kazim-Richards, Boëtius.
ADO Den Haag: Hansen; Zuiverloon, Wormgoor, Derijck, Meijers; Malone, Jansen, Bakker, Alberg; Kramer, Van Duinen.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.