Probleemduo Elia/Arnautovic kan wegblijven bij Werder

Eljero Elia en Marko Arnautovic hoeven niet meer te rekenen op speeltijd bij Werder Bremen dit seizoen. Ondanks de degradatiezorgen, Werder heeft maar twee punten voorsprong op de nummers vijftien en zestien (Fortuna Düsseldorf en FC Augsburg), is de schorsing van het probleemduo verlengd tot het einde van het seizoen.

Probleemduo Elia/Arnautovic kan wegblijven bij Werder

Elia en Arnautovic moesten dit weekend uit bij Bayer Leverkusen ook al toekijken. Zij werden geschorst omdat ze in de dagen voorafgaand aan dat duel gesnapt waren op de Duitse snelweg, waar zij midden in de nacht met veel te hoge snelheid reden.

Werder meldt maandagmiddag dat het duo geschorst blijft. Ook op de trainingen hoeven de twee, die in het verleden al vaker voor problemen zorgden, zich niet meer te melden.

'Wij zijn diep teleurgesteld', liet Werder Bremen-directeur Thomas Eichin zich al ontvallen over de verbanning van de twee aanvallers. 'We hebben spelers nodig die honderd procent met hun vak bezig zijn en zich richten op Werder.'

En juist dat deden Elia en Arnautovic niet. 'Wie twee dagen voor een belangrijk duel om drie uur 's nachts nog op de snelweg zit, is niet goed bezig', aldus Eichin. 'We moeten een duidelijk signaal afgeven.' Maandag werd dat signaal dus nog maar eens duidelijker.

Elia ligt in Bremen nog tot medio 2016 vast. Het contract van Arnautovic, die in het verleden bij FC Twente ook al met zijn Nederlandse partner in crime samenspeelde, loopt nog maar een jaar door. Hoewel een vertrek van beiden voor de hand ligt, meldt Bremen niets over de toekomst van de twee.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen