Primeur supertalent João Félix leidt comeback Atlético Madrid in

Atlético Madrid kwam zondagavond met de schrik vrij. Ondanks een razendsnelle 0-2 achterstand wist de ploeg van Diego Siemone het eerste puntenverlies van het seizoen te voorkomen.

Atlético Madrid
3 - 2
Eibar
Eibar

Atlético Madrid wilde zondagavond Real Madrid en Barcelona op achterstand zetten. Real Madrid speelde in de tweede speelronde van La Liga gelijk tegen Real Valladolid terwijl Barcelona de eerste wedstrijd van het seizoen verloor van Athletic Bilbao én zaterdag gelijkspeelde op bezoek bij Osasuna. Omdat Atlético Madrid de eerste twee wedstrijden wél won, zou de ploeg van Diego Siemeone met negen uit drie uitstekende zaken doen. Dan moest wel Eibar, dat dit seizoen nog niet won, opzij worden geschoven in het eigen Wanda Metropolitano.

Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Binnen twintig minuten stond er dan wel een 2-0 voorsprong op het bord, maar niet voor de ploeg waarvan dat verwacht zou worden. Na zeven minuten kopte Charles al de 0-1 tegen de touwen namens de bezoekers, die vervolgens nog meer reden tot juichen hadden toen Anaitz Arbilla de bal via de knie van Marcos Llorente wederom achter Jan Oblak schoot. 0-2 voor Eibar. Simeone beleefde daarmee een unicum. Sinds hij in 2011 coach van Atlético Madrid werd, kreeg Atleti nooit twee goals tegen in de eerste twintig minuten van een thuiswedstrijd.

Eerste goal
Die tussenstand noopte Atlético Madrid om vol voor de aanval te gaan. Acht minuten na de 0-2 van Arbilla was het João Félix die zijn eerste van het seizoen mocht maken. De negentienjarige Portugees, die deze zomer voor liefst 126 miljoen euro overkwam van Benfica, kreeg de bal op een presenteerblaadje van Diego Costa en kon de bal gemakkelijk binnentikken: 1-2. Hij werd daarmee de jongste Portugees (19 jaar en 296 dagen) die deze eeuw trefzeker was in La Liga.

Omdat de achterstand niet bij rust al was verdwenen, voelde Simeone zich genoodzaakt om Llorente te wisselen voor Vitolo. Een wissel die uitstekend uitpakte, want na zeven minuten in de tweede helft was het diezelfde Vitolo die de bal knap in de verre hoek binnenwerkte en daarmee de 2-2 te verzorgen. Het leek vervolgens een kwestie van tijd totdat Atlético Madrid de 3-2 zou maken. Diego Costa dacht dat zes minuten na de 2-2 ook te doen, maar hij bleek buitenspel te staan, zo bevestigde de VAR. Diezelfde Costa dacht acht minuten voor tijd wederom de 3-2 te maken, maar de spits stond wederom buitenspel.

Precies op het moment dat Atlético Madrid genoegen leek te nemen met puntenverlies was het Thomas Partey die zijn ploeg alsnog langszij hielp. In blessuretijd verzilverde de Ghanese invaller, hij loste João Félix af, een zeer fraaie combinatie. Hij voorkwam daarmee het eerste puntenverlies van Simeone en consorten: 3-2.