Premier League-droom dichterbij voor Stam door zege

Reacties

Jaap Stam heeft als manager van Reading een belangrijke zege geboekt op Sheffield Wednesday (0-2). Door de driepunter staat de ploeg van de Nederlandse trainer steviger in de strijd om een ticket voor de play-offs om promotie naar de Premier League.

Premier League-droom dichterbij voor Stam door zege

Met Joey van den Berg en Roy Beerens in de basis begon Reading goed aan de wedstrijd met een vroeg doelpunt van Yann Kermorgant. De 35-jarige aanvaller verschalkte Glenn Loovens en diens mede-verdedigers van Wednesday met een schuiver in de lange hoek. Adrian Popa maakte er in de slotfase 0-2 van.

De twee doelpunten brachten Reading de zege die het goed kon gebruiken na een serie met vier punten uit vijf wedstrijden. Door de winst stijgt Reading naar de vierde plek en neemt het afstand van Wednesday, dat als concurrent in de topzes meestrijdt om de tickets voor de play-offs om promotie naar de Premier League. De nummers een en twee van het Championship promoveren rechtstreeks. De vier ploegen daarachter strijden om de laatste vrijgekomen plek op het hoogste niveau.

Van La Parra
Reading loopt daarbij drie punten in op nummer drie Huddersfield Town, dat met Rajiv van La Parra in de basis verloor van laagvlieger Bristol City (4-0). De wedstrijd werd ontsierd door een zware blessure van Jonathan Hogg, die na een botsing meer dan tien minuten verzorging nodig had. De speler van Huddersfield was eenmaal in de kleedkamer gelukkig wel al snel aanspreekbaar, wist Sky Sports te melden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.