Beerens brengt Stam late zege, Dijks en Wildschut balen

Reacties

Reading-manager Jaap Stam dankt landgenoot Roy Beerens voor een overwinning op Brentford. De buitenspeler maakte als invaller het beslissende doelpunt. Mitchell Dijks en Yanic Wildschut gaven tegen koploper Newcastle United in de slotfase juist een zege weg.

Beerens brengt Stam late zege, Dijks en Wildschut balen

Reading - Brentford 3-2
Beerens heeft Reading aan een belangrijke overwinning geholpen. De aanvaller viel tegen Brentford een kwartier voor tijd in en schoot de beslissende 3-2 binnen. Door de overwinning loopt het Reading van manager Stam twee punten in op koploper Newcastle, net als de andere achtervolgers van de toptwee.

Stam kon nog niet beschikken over Joey van den Berg, die kampt met een hamstringblessure. Bij Brentford viel Florian Jozefzoon na een uur in. De vleugelaanvaller kwam in de winter over van PSV.

Norwich City - Newcastle United 2-2
Met Dijks en Wildschut heeft Norwich City een overwinning op koploper Newcastle United in de slotfase weggegeven. De middenmoter verwerkte een snelle tegentreffer van Newcastle door een doelpunt en een assist van Cameron Jerome, maar kreeg in de slotfase toch de gelijkmaker om de oren. Wildschut, die voor acht miljoen euro overkwam van Wigan Athletic, speelt na zijn komst lang niet alles en werd nu na een uur gewisseld. Vurnon Anita ontbrak bij Newcastle door een enkelblessure.

Sheffield Wednesday - Blackburn Rovers 2-1
Glenn Loovens en Sheffield Wednesday danken Vincent Sasso voor de 2-1 winst op Blackburn Rovers, waar Marvin Emnes na een uur inviel. De Franse verdediger maakte beide doelpunten, zijn eerste en tweede van dit seizoen. Loovens, bezig aan zijn vijfde seizoen in Sheffield, hielp bij het eerste doelpunt door een aanval van Blackburn af te stoppen, waarna Wednesday eruit kwam. Urby Emanuelson ontbrak in de selectie bij de thuisploeg.

Preston North End – Birmingham City 2-1
Maikel Kieftenbeld leed met Birmingham City bij Preston de derde nederlaag in de afgelopen vier wedstrijden. De middenvelder staat met de ploeg van coach Gianfranco Zola in de middenmoot van het Championship.

Rotherham United – Huddersfield Town 2-3
Rajiv van La Parra heeft als invaller bijgedragen aan de winst van Huddersfield Town bij Rotherham United. De van Wolverhampton Wanderers overgekomen aanvaller kwam na een uur in het veld, waarna hij een comeback van zijn ploeg meemaakte.

Aston Villa – Barnsley 1-3
Leandro Bacuna kwam bij Aston Villa een kwartier voor tijd van de bank, maar kon een nederlaag tegen Barnsley niet voorkomen. De 25-jarige middenvelder stond halverwege januari voor het laatst in de basis bij The Villans, die op een teleurstellende zestiende plaats staan op het tweede niveau van Engeland.

Overige uitslagen:
Brighton & Hove Albion - Ipswich Town 1-1
Derby County – Cardiff City 3-4
Fulham - Nottingham Forest 3-2
Leeds United – Bristol City 2-1
Wolverhampton Wanderers - Wigan Athletic 0-1

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.