Premier League-fenomeen Pukki verpest Grieks debuut Van 't Schip

Reacties

John van 't Schip heeft een valse start gemaakt als bondscoach van Griekenland, dat door het resultaat in Finland de hoop op een EK-ticket ziet eroderen.

Premier League-fenomeen Pukki verpest Grieks debuut Van 't Schip
Finland
Finland
1 - 0
Griekenland
Griekenland

'Wij geloven nog steeds in kwalificatie voor het EK', zei Van 't Schip aan de vooravond van zijn debuut als bondscoach van Griekenland. De oud-international had mede zijn hoop gevestigd op Willem II-aanvaller Marios Vrousai, die tegen Finland zijn debuut maakte als international.

Finland had op z'n beurt de hoop gevestigd op Teemu Pukki, die de laatste weken in de Premier League furore maakt bij Norwich City. De spits maakte in het nationale team die status van fenomeen waar. Hij brak in de 52ste minuut de ban uit een strafschop, die was toegekend na een onnodige overtreding van Dimitris Kourbelis op Glen Kamara.

Zijn zesde treffer van het seizoen voor club en land was een voldoende basis voor een overwinning. De pogingen van Van 't Schip een valse start te voorkomen boden geen soelaas. Ook Willem II-aanvaller Vangelis Pavlidis, die een kwartier voor tijd zijn entree maakte, kon bij zijn debuut niet zorgen voor de ontsnapping.

Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina
5 - 0
Liechtenstein
Liechtenstein

Bosnië-Herzegovina was net als Griekenland veroordeeld tot een inhaalrace. Na de nederlagen tegen Finland en Italië was het duel met Liechtenstein een mooie gelegenheid om weer het genoegen van de drie punten te proeven. Zoals verwacht bleven de punten ook in Zenica. Adem Gojak brak in de elfde minuut de ban op aangeven van Edin Dzeko, die voor rust door de lat een tweede Bosnische goal werd onthouden. In de tweede helft duurde het tot de tachtigste minuut voordat het kleine Liechtenstein definitief het hoofd moest buigen. Haris Duljevic maakte met het nodige fortuin het karwei af, waarna de score door toedoen van Dzeko, Edin Visca en Gojak verder opliep.

EK-kwalificatie

Stand Groep J EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
10
10
0
0
37-4
+33
30
2
Finland
10
6
0
4
16-10
+6
18
3
Griekenland
10
4
2
4
12-14
-2
14
4
Bosnië-Herzegovina
10
4
1
5
20-17
+3
13
5
Armenië
10
3
1
6
14-25
-11
10
6
Liechtenstein
10
0
2
8
2-31
-29
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.