Italië heeft het knap lastig met tien man Armenië

Italië heeft zichzelf én het Griekenland van John van 't Schip een goede dienst bewezen door Armenië op eigen veld te verslaan. Pas laat in de tweede helft sloeg de Squadra Azzurra toe.

Armenië
Armenië
1 - 3
Italië
Italië

De 31-jarige Aleksandr Karapetyan zal zich ongetwijfeld een andere voorstelling hebben gemaakt van zijn optreden tegen Italië. De Armeense aanvaller, die bij kleinere clubs in Luxemburg en Duitsland furore maakte als goalgetter, beleefde nog wel een goede start.

Nicolò Barella bezweek in de elfde minuut onder de Armeense druk. Zijn balverlies leidde een counter in, die door Karapetyan werd afgerond. Zijn vijfde treffer in zijn laatste zeven interlands leek de voorbode van een mooie avond. Nog voor rust zag het er heel anders uit.

Karapetyan verdween op slag van rust voortijdig naar de kleedkamer. De aanvaller was in de 27ste minuut al bestraft na een opstootje met Marco Verratti en kreeg voor een vermeende elleboogstoot aan het adres van Leonardo Bonucci een tweede gele kaart voorgehouden.

Italië, dat voor rust via Andrea Belotti (foto) op gelijke hoogte was gekomen, profiteerde in de tweede helft dankbaar van de numerieke meerderheid. De Squadra Azzurra was allerminst overtuigend en moest tot de 78ste minuten wachten totdat Lorenzo Pellegrini de Italianen op voorsprong zette. De invaller kopte knap raak na een lange pass van Bonucci. Belotti maakte in de tachtigste minuut aan alle onzekerheid een einde; 1-3.

Door de zege verstevigde Italië de koppositie in Groep J. Finland kan in de jacht op het andere beschikbare EK-ticket profiteren van het verlies van Armenië. Daartoe moet dan wel gewonnen worden van het Griekenland van Van 't Schip, dat bij een succes in Tampere juist weer helemaal meedoet voor de tweede plaats.